Nemvejen.dk

En nemmere vej til velvære

LCHF Lasagne uden tomat og gluten
LCHF Lasagne uden tomat og gluten

LCHF lasagne uden tomat og gluten

| 6 Comments

Lasagne uden tomat er en af huset specialiteter. Her går den under betegnelsen LaXander

Vi var til halloweenfest i børnehaven i onsdags, og vanen tro, var det et sammenskudsgilde, hvor alle familier skulle tage en livret med. Vores den mellemste, som hedder Xander, kan ikke tåle tomat, så lasagnen blev lavet med no-mat sovs i stedet- Som alt andet LCHF mad, så er lasagnen selvfølgelig også glutenfri og lavet med LCHF pastaplader

-og hvor er det bare lækkert at servere specialkost for folk og de så synes det smager vildt lækkert.

Det er dog noget af et projekt at give sig i kast med og der forsvinder hurtigt 1½ til 2 timer for mig i køkkenet når jeg laver lasagne. Til gengæld kommer der så også et vildt lækkert og afsindigt mættende måltid ud af det, hvor jeg får proppet hele familien med alverdens grøntsager.

LCHF Lasagne uden tomat og gluten

Ingredienserne til LCHF Lasagne uden tomat og gluten — Kan du se hvad jeg glemte at finde frem? SMØRET! Der er selvfølgelig også smør i!

Jeg brugte denne gang hvidkål, porrer, peberfrugter og løg som fyld sammen med oksekødet, men du kan vælge at bruge lige præcis de grøntsager du allerbedst kan lide.

Opskriften består af fire enkeltstående opskrifter + en pakke gaudaost, som man kan bruge på kryds og på tværs til andre lækre menuer også.

LCHF Lasagne uden tomat og gluten

Glutenfrie Lasagneplader

Glutenfrie lasagneplader

Ingredienser

  • 5 stk æg
  • 1 knsp salt
  • 150 g. flødeost
  • 6 tsk fiberhusk

Sådan gør du

  • Æg, flødeost og salt piskes sammen til der ikke er flere klumper
  • Pisk imens du tilsætter fiberhusk
  • Pisk i 5 minutter og sæt til side i yderligere 10 minutter
  • Dejen deles i 2 portioner
  • Hver portion glattes ud med hænderne mellem 2 stykker bagepapir, der svarer til en bageplade
  • OBS! Sørg for at alt dejen er jævnt fordelt over hele pladen i et meget tyndt lag
  • Bag midt i ovnen i 10 minutter ved 150 grader, stadig med det øverste lag bagepapir på
  • Køl af på en rist og del hver bagepladefuld i 6 mindre lasagneplader.

Noter

I stedet for at skære lasagnepladerne ud, kan du klippe dem med en saks imens de stadig ligger mellem bagepapiret

No-matsovs – Tomatsovs uden tomat

No-matsovs - tomatsovs uden tomat

Ingredienser

  • 500 g. røde peberfrugter
  • 3 stk. rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1/2 dl. eddike
  • 1 tsk. grøntsagsbouilling*
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. basilikum
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 2 1/2 dl. vand
  • salt og peber efter smag
  • Smør

Sådan gør du

  • Alle grøntsager renses og snittes groft
  • Smørret smeltes i en gryde
  • Grøntsagerne svitses ved høj varme i smørret og må gerne blive lidt sorte her og der
  • Hold den høje varme på blusset og tilsæt eddiken
  • Eddiken skal syde og suse til den er fordamper.
  • Når eddiken er fordampet tilsættes vand, bouillon og krydderier
  • Lad simre ved lavere varme i 20 minutter uden låg
  • Blend til en tyk sovs/pasta
  • Smag til med salt og peber

Noter

Hvis du ikke har græntsagsbouillon i pulver, kan du også bruge den i terninger, så er statter du bare med 1 terning i stedet.

Kødsovs uden tomat

Kødsovs uden tomat

Ingredienser

  • 1 kg. hakket oksekød
  • 50 g. smør
  • 500 g. ovenjordsgrøntsager efter eget valg*
  • 1 portion no-matsovs eller 1 ds. hakkede tomater
  • Krydderier efter eget valg**
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Brun kødet i smørret
  • Rens, snit og riv grøntsagerne fint***
  • Vend grøntsagerne i køddet, og vend rundt til grøntsagerne er møre
  • Bland no-matsovsen i og smag til med krydderier, salt og peber

Noter

*Du vælger selv grøntsagerne, det kan f.eks. være: porrer, spidskål, forårsløg, champignon, hvidkål, peberfrugter, auberginer, squash, løg, rødløg, hvidløg **Krydderierne der er gode: Paprika, spidskommen, chili, timian, oregano, basilikum, hvidløgspulver, løgpulver m.m. ***I stedet for at rive/snitte grøntsagerne kan de hakkes i foodprocessoren til en fin grøntsagssmulder, men stop inden det bliver til mos

Kold bechamelsauce

Kold bechamelsauce

Ingredienser

  • 200 g. flødeost
  • 2 dl. piskefløde
  • 1/4 tsk. revet muskatnøde
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Vend roligt flødeosten sammen med piskefløden og muskatnød
  • smag til med salt og peber

Noter

Kan anbefales til lasagne, det er bare SÅ meget nemmere at lave en kold bechamelsauce frem for en varm.

Når du har lavet alle fire ting, så lægges lasagnen lagvis i et ildfastfad sammen med 400 g. gaudaost i skiver
Start med en smule kødsovs, 1 lag pastaplader, 1 lag kødsovs, 1 lag gaudaost, 1 lag bechamelsovs, 1 pastaplader etc.
Slut af med ost og bechamelsauce på toppen

Det er vigtigt når du bruger LCHF pastaplader at du laver en tyk kødsovs. Pastapladerne suger ikke væde som alm. pastaplader.

Hvis du en dag har god tid i køkkenet, så synes jeg du skal give den et forsøg, for den er altså lækker!

Nu er du klar til at lave LCHF Lasagne uden tomat men hvad er dit bedste tip til lasagne?

Hvis du ellers savner inspiration til aftensmaden er der tonsvis af lækker inspiration at hente i LCHF facebook gruppen.

En del spørger ind til hvordan det gik med mit kalorieprojekt… Jeg har ikke fået samlet op på forsøget igen. Der har været så travlt med kursus, jobsøgning og familie.  Men jeg har stadig en ide om at jeg skal prøve en LCHF diæt på 3500 eller 3000 kalorier for at se om jeg tager på af det.
Dog vil det blive med væsentligt mere kokosolie, da det lader til at nogle har erfaring med at kokosolien mere eller mindre omsættes til direkte energi når man er i ketose. -Og det ville da være helt kanon!

Vægten har de sidste måneder ligget meget stabilt… den siger lige nu. 83 kilo og ligger og svinger sådan mellem 81 og 83 kilo. Det passer mig meget godt. Når kroppen er klar, slipper den sikkert lidt flere kilo, men det er ikke det afgørende. For mig er det vigtigere at jeg har et godt humør, godt helbred og sover godt om natten.

Kan du lide hvad du læser? Del med dine venner

6 Comments

  1. Sikke en (spændende!) opskrift, blev næsten helt forpustet af at læse den. Men også nysgerrig, og idérig. Dvs. den skal afprøves – en dag hvor jeg har god tid! :) Især den der no-mat-sovs lyder lækker. Og bechamelsovsen – genialt! Tak for god læsning, og god dag :) Vh. Randi

    • Ja velbekomme Randi! :)
      Bechamelsovsen er bare så super nem.. og virkelig en time-saver!
      -og No-matsovsen er virkelig super genial til alle de ting der normalt bruges tomat i.
      Det smager selvfølgelig ikke helt som tomat (dohhh) men den passer smagsmæssigt ind som base alle de steder vi normalt ville have brugt tomat, om det så er som peberfugtsovs, suppe, på pizzaen eller som spaghetti bolognese, så er den et hit hver gang :)
      Bare smag til med de krydderier, der lige passer til den enkelte ret :)

  2. Hmm mangler lidt et billede af resultatet.

    • Hihhh jo… men det blev lige glemt i kampens hede ved halloweenfesten :D Men bare forestil dig en super lækker saftig lasagne… så er du ikke helt galt på den :D

  3. Uhms.. det ser bare så godt ud.

Skriv et svar til Randi Annuller svar

Required fields are marked *.


CommentLuv badge