Nemvejen.dk

En nemmere vej til velvære

LCHF is med smør og fløde
LCHF is med smør og fløde

1 uge på 4000 kalorier -og smør-is… MUMS!

| 5 Comments

Første uge på 4000 kalorier er gået, med tilhørende op og nedture :)
Arrhhh det her indlæg skulle jeg jo have skrevet mandag, for det var der jeg havde kørt på 4000 kalorier i en uge. Nå men det blev ikke… så det bliver nu i stedet.

Optur: At jeg har haft max energi! Virkelig sådan at jeg har været helt forbavset!

Nedtur (de kommer lige i flæng her:startede førstedagen med en ordentlig omgang diarré efter en lidt for hardcores æggekakaomælk, og bedst som jeg troede at nu kørte det bare så fik jeg sørme lige min menstruation. Det var så frustrerende at jeg ikke kunne lade være med at hgrine af hvor komsk det var at det lige præcis skulle være nu. Det skal lige siges at jeg ikke har haft en ordentlig cyklus siden jeg fødte for et år siden, så jeg havde ikke rigtig lige noget at time mit eksperiment efter… og én kæmpe bums på den ene balle (som heldigvis er væk igen).

Jeg har fået vildt meget feedback på bloggen og på min facebookside, hvor har det bare været skønt at læse jeres kommentarer.

Men menstruation eller ej, så begynder jeg at kunne se et mønster… min vægt stiger på de 4000 kalorier. -og det kan vi da ikke have!
Så nu skærer jeg ned på 3500 kalorier. og ser om jeg stadig stiger i vægt..

4000kcal-graf

Graf over udvikling i vægt

 

Fitbit graf over udvikling i fedtprocent

Fitbit graf over udvikling i fedtprocent

Der sidder to små mennesker inde i hovedet på mig,.. Den ene siger.. “Altså Mette (og ryster lidt på hovedet) du kan da sige dig selv at du tager på…” den anden derimod siger “orv hvor kunne det være fedt hvis du ikke gjorde, så giv det lige en chance mere” -og jeg er altså nysgerrig nok til at prøve lidt mere, nu bare på 3500 kalorier, hvilket også burde være mere end jeg forbrænder.

Mine centimeter er dog mere eller mindre det samme
jeg har “blindmålt” mig selv.. og ikke nok med at jeg var imponeret over at jeg ikke havde taget centimeter op, så var jeg også imponeret over hvor god jeg var til at måle de samme steder de 2 gange (dygtige mig!)

Graf over udvikling i centimeter

Graf over udvikling i centimeter

Oversigten over vægt og aktivitet kan ses lige her og mit mad kan ses lige her

Jeg kan mærke at jeg med det her projekt egentligt ikke rigtig gider lave mad… Så jeg er mere eller mindre begyndt at leve af cacaomælk.. og helt ærligt, det er jo ikke optimalt. Jeg plejer ikke at spekulere så meget over hvad jeg spiser (altså i gram, kulhydrater m.m.). Jeg plejer bare at sørge for at de enkelte råvarer er “godkendt” LCHF mad. Så det er noget af en begrænsning at skulle holde sig til 20-30 g. kulhydrat og sørge for at alt bliver registreret.

Nå men det er jo kun for en periode.. og en ting er sikkert… Jeg glæder mig til at få mine bønnefritter, blandede salater og andre grøntsager igen.

Imens jeg venter op “min nye gamle livsstil” er jeg gået igang med at eksperimentere med smør-is… uhm.. jeg er sikker på at det bliver godt!
Den første version med kokosolie røg i skraldespanden… men denne med smør bliver et hit! Meeeen jeg er ikke helt tilfreds endnu.. Jeg tror jeg bruger for lidt sødning, måske.

Jeg har en lille opgave til dig… nu giver jeg dig min version… så vil jeg blive super glad, hvis du vil bearbejde opskriften til din version, og selvfølgelig dele den med mig. Enten direkte i kommentarerne eller som et link til din blog, hvis du har sådan en.

LCHF is med smør og fløde

LCHF is med smør og fløde

Here goes.

100 g. usaltet smør
4 æggeblommer
1 tsk. citronsaft
300 g. fløde
Vaniljepulver efter smag
Sødning efter smag
Fyld eller smagsgiver efter eget valg.

 • Smøret smeltes ved svag varme. Du skal kun bruge den klare del (ghee).
 • Æggeblommer blendes godt med citronsaften
 • Hæld den klare del af smøret i lidt efter lidt, imens der blendes godt til en mayo
 • Pisk fløden luftig ind til piskeriset sætter spor efter sig, ikke helt stiv
 • Vend mayo ned i piskefløden, tilsæt vanilje, sødning og fyld eller smag efter eget valg og vend det i.
 • Sæt i fryseren og server efter et par timer.
 • Det er ikke nødvendigt at røre i den imens den fryser. Den høje fedtprocent gør at isen ikkekrystallisererr særlig meget.
 • Bonus! Isen forbliver cremet når den smelter!

Jeg brugte stevia max sød til at søde med, men jeg tror vi er ude i noget med en kombination af sødemidler, for at få den bedste smag. -og selvfølgelig havde jeg chokoladestykker i isen.

Jeg glæder mig rigtig meget til at høre hvad du får ud af min isopskrift :)

Dette indlæg indeholder affiliate links

Kan du lide hvad du læser? Del med dine venner

5 Comments

 1. Hvordan gik det efter du gik ned på 3500 kcal?

  • Jeg fik bekræftet hvorfor jeg ikke tæller kalorier og konkluderede at det er ikke pokkers motiverende! :D
   Alt min kreativitet i køkkenet forsvandt bare som dug for solen. Jeg begyndte at gå mere og mere op i at få så få forskellige ingredienser med i mine måltider, så der var mindre at registrere frem for at lave noget velsmagende mad. Så projektet gik helt i vasken… og jeg havde brug for en pause fra de kalorier :)
   Jeg håber dog at jeg på et tidspunkt prøver det af igen :) For jeg er vitterlig nysgerrig efter hvad der sker :)
   Men altså efter kalorierne-orgiet, gik der ingen tid inden jeg var tilbage til udgangspunket for min vægt, da min krop lynhurtigt fandt sit leje igen… Skønt :)

 2. Sker der noget ved at lave denne slags dagen i forvejen?

 3. Pingback: Pistacie-is

 4. Hvis du skal igang med kalorietælling igen, kan vi på vores side tilbyde beregningen, når du blot indtaster hvad du har spist. Det er ganske gratis, men log ind er nødvendigt for at systemet genkender dig og kan vise dine tal. Der er også beregning af basal stofskifte og mulighed for at indtaste motion. Du kan taste dine egne opskrifter eller måltider og bestemmer selv om du vil dele med andre, eller det kun er dig der skal se dine opskrifter.
  Du kan også se den procentvise fordeling af kulhydrat, fedt, protein og kostfibre.
  Håber du kan have glæde af det.
  Kh.
  Anne-Marie

Skriv et svar

Required fields are marked *.


CommentLuv badge