Nemvejen.dk

En nemmere vej til velvære

LCHF koldskaalsyoghurt med vaniljemayo

4000 kalorie eksperiment – sådan går det

| 0 comments

Jeg er godt igang med mine 4000 kalorier… og jeg tror jeg begynder at have styr på det nu.

Min nye bedste ven er Cocosa kokosolie uden smag hurra for den! Den er simpelthen bare genial at komme i chokoladesaucensalaten, vaniljemayo (samt kryddermayo eller alm. mayo). Ja, der er faktisk ikke det sted man ikke kan gemme den, for den smager ikke af noget som helst

Vaniljemayo

Ingredienser

 • 1 bæger pasteuriserede æggeblommer
 • 1/2 tsk citronsaft
 • 50 g. flydende kokosolie uden smag (cirka)
 • Vaniljepulver efter smag
 • Stevia eller anden sødning

Sådan gør du

 • Blend æggeblomme og citronsaft godt sammen
 • Hæld kokosolie i, imens du blender
 • Bliv ved med at blende til din mayonnaise bliver tyk.
 • Vil du have den tykkere, skal der bare lidt mere olie i.
 • Smag til med vanilje og sødning

Noter

For det bedste resultat skal du bruge en stavblender Kokosolie / kokosfedt bliver flydende når det har en temperatur på over 25 grader.

Kokosolie / kokosfedt bliver flydende når det har en temperatur på over 25 grader. Olien tager ikke skade af at skifte konsistens, så hvis din kokosolie er fast, kan du hælde lidt varmt vand i en skål og sætte glasset med kokosolie ned i vandet.
OBS! Der må ikke komme vand i glasset, det er umuligt at få ud igen (jeg taler af erfaring, øv!)

Jeg må altså sige at den her olie er den mest optimale jeg har fundet til mayonnaise, alle andre har bare en underlig bismag, synes jeg. -og ja, ok, der er måske delte meninger om, om man skal bruge en olie, hvor smagen er blevet fjernet. Men da kokosolie er varmestabil op til 160 grader, tager den ikke skade af at blive dampet (de damper smagen væk), på samme måde som de andre olier (raps, oliven m.m.) gør. Derfor bruger jeg gerne kokosolien uden smag.

Nå og hvad skulle jeg så bruge den her vaniljemayo til?

Jeg lavede mig en gang Koldskålsyoghurt, med chokoladesauce til (den stivner når den bliver kold, og har fuldstændig samme konsistens som den chokoladesauce de dypper softice i i ishusene).
Rør vaniljemayoen op med 100 g. creme fraiche 18% og wupti så har du koldskålsyoghurt… Det er pære nemt! Der var godt nok ikke kærnemælk i, men det smagte altså virkelig som koldskål, bare lidt tykkere. -og så havde den altså en fedtenergiprocent på 94%

LCHF koldskaalsyoghurt med vaniljemayo

Koldskaalsyoghurt med vaniljemayo

Ups… nu fik vi åbnet for sluserne til det knævrende vandfald.. og det jeg egentlig skulle skrive om, var jo hvordan det er gået med mine 4000 kalorier.

Er du gal, det er hårdt at spise 4000 kalorier. Jeg tror dels, det er fordi jeg spiser for meget protein. Mandag gik nogenlunde.. jeg var totalt overmæt, men fuld af energi. tirsdag gik det helt skævt i mine måltider. Jeg fik simpelthen ikke spist nok først på dagen, så jeg måtte kæmpe for at få de sidste kalorier indenbords lige inden sengetid.

Jeg gik tidligt i seng. Jeg havde på fornemmelsen at kroppen var på vej i ketose og havde de velkendte symptomer på omstilligen:

 • Svimmelhed
 • Kvalme
 • Træthed
 • Dårlig smag i munden

Så i går skulle jeg da ikke lave samme fejl… Næhhh du, jeg lavede mig da lige en solid morgenmad… Den var så solid at jeg måtte stille de sidste 10 bidder i køleskabet og vente 10 minutter med at spise resten. Men jeg fik da også, ikke mindre end, 84 g. smør og i alt 1720 kalorier ned sammen med morgenmaden!

Læserne på min facebook side har da også ytret at de havde helt ondt af mig, som jeg beklagede mig.

Nå men det er jo ganske selvvalgt, så det har endnu ikke været så slemt at jeg har haft lyst til at stoppe. Lige nu er planen at fortsætte ugen ud, så må vi se om den holder.

Men den store portion morgenmad havde virkelig lønnet sig. Om eftermiddagen og til aften kunne jeg spise helt normale portioner mad, skønt!

Energimæssigt er alt på toppen. Jeg bliver lidt træt om eftermiddagen, men det er vist helt naturligt når man er oppe flere gange om natten pga. småbørn. Det der med 8 timers søvn har jeg vist ikke praktiseret i flere år!

Min hud er fin og babayblød, der pipler ikke bumser frem og den er ikke ikke tørre pletter nogen steder. På hudplejefronten er alt som det skal være.

Vægten er steget en lille smule.. om den fortsætter må vi vente og se.
Jeg har lavet et par sider, hvor jeg samler info om dagskost her og vægt her m.m. Det giver et lidt bedre overblik over forløbet.

Skriv endelig en kommentar hvis der er noget du har spørgsmål til… eller noget du tænker jeg skal være opmærksom på.
-og fortæl da lige hvis du finder nogle geniale anvendelser for den der vaniljemayo.

 Dette indlæg indeholder Affiliatelinks

Kan du lide hvad du læser? Del med dine venner

Skriv et svar

Required fields are marked *.


CommentLuv badge