Nemvejen.dk

En nemmere vej til velvære

4000 kalorier dagligt LCHF

Kan man tabe sig på 4000 kalorier?

| 14 Comments

Jeg har sådan gået og spekuleret på om man forbrænder flere kalorier på LCHF end på almindelig kost. Min 6. sans siger at man gør!

4000 kalorier dagligt LCHF

Jeg er altså bare typen der er nysgerrig og undrende… igennem den senste tid har jeg fået en masse nye venner.. ja, godt nok er det online via facebook, men det er bare sådan en flot fantastike personer at jeg allerede føler at vi er en stor familie. Det er alle medlemmerne af facebook gruppen, som jeg oprettede for nogle måneder siden. Jævnligt falder snakken på kalorier og forbrænding.

Personligt har jeg det bedst med at spise når jeg har lyst og hvad jeg har lyst til. Men har fuldt respekt for at nogle har det bedst med at tælle sammen på deres kalorier eller kulhydrater.

Men jeg tror bare ikke at man kan sige at 1 kalorie er 1 kalorie, og slet ikke hvis man bringer kroppen i ketose. Når jeg render ind i sådan en problematik, så kører min hjerne på højtryk (og google bliver brugt ganske flittigt!)…. Jeg elsker problemstillnger og elsker at udforske dem…

Så derfor har jeg simpelthen skudt mig helt eget lille forskningsprojekt igang (ja, det lyder fint ikke?)

Jeg vil se hvad der sker med mig hvis jeg spiser minimum 4000 kalorier om dagen og minimum 80% kommer fra fedt.

Jeg har opsat følgende regler for mig selv:

 • Spise minimum 4000 kcal pr. dag og minimum 80% fra fedt
 • Spise max 30 g. kulhydrat om dagen
 • Betræbe mig på at spise 1-1½ g. protein pr. kg kropsvægt dagligt
 • Drikke minimum 2 liter vand dagligt
 • Ikke motionere ydereligere end jeg plejer
 • Sove som jeg plejer
 • Veje min hver morgen
 • Registrere hvad jeg spiser af mad
 • Tælle skridt.. var planen… men er lidt bange for at mindstemanden har bidt min skridttæller i stykker… hrmpf!

Jeg gik igang her i morges og lige nu kører det bare forrygende! jeg fik godt nok sådan lige nogle tvivlstanker, om det nu var en god ide, da min mave spadsede totalt ud oven på en æggekakaomælk med 50 g. smør og tilsvarende mængde fløde. I morgen prøver jeg lige at spise noget mad sammen med den æggekakaomælk og ser hvad der sker.

Det gik nu også ret hurtigt over igen.

Hardcore Æggekakaomælk

Ingredienser

 • 1 æg
 • 3 tsk. kakao
 • 1 dl. kogende vand
 • 50 g. usaltet smør
 • 1/2 dl fløde

Sådan gør du

 • Æg og kakao blendes med stavblender
 • Hæld kogende vand over imens du blender
 • Tilsæt smørklat og blend videre
 • Når alt smøret er smeltet tilsættes fløde og der blendes videre.
 • Drik og nyd

Jeg er vildt overrasket over hvor nemt det faktisk er at oppe kalorierne og fedtprocenten i måltiderne. Smør er en fantastisk opfindelse!

Nå, men er det så sundt det her? Næhhh det tror jeg egentligt ikke det er, for med mejeriprodukterne for at højne fedtprocenten lidt er der faktisk ikke så god plads til grøntsagerne, når man samtidig holder sig under 30 g. kulhydrat om dagen. Så det er ikke i sundhedens tegn at jeg kaster mig ud i det her projekt. Er det forsvarligt? Aner det ikke… men det kan vel næppe være mindre forsvarligt end mine byture fra de unge dage hvor menuen ofte stod på

 • Pizza eller burger med pommes og godt med sodavand
 • En ganske pæn mængde alkohol samt chips
 • Fuldemandshot-dog ved pølsevognen
 • For så lige at afslutte den ved bageren efter tebirkes og morgenkage

Så jeg tager det ganske roligt og lytter spændt til hvad min krop fortæller mig, og får jeg fysiske gener, så stopper jeg jo bare igen :)

Lige nu er jeg vildt mæt! Men helt overenergisk.. jeg tror det er udløst af spændingen omkring hele det her projekt, som jeg har gået og samlet sammen over de seneste dage :)

Hvis du vil følge med i løbet af dagen, så kan du gøre det på min facebook side, hvor jeg poster små opdateringer om sindsstemninger, info om mit mad og hvad kroppen lige sender mig af signaler :)

Jeg vender selvfølgelig også tilbage her til bloggen med en opdatering, om hvordan det hele forløber.

Imellemtiden vil jeg vildt gerne høre dit bud på, hvad du tror der sker med kroppen og vægten når jeg nu indtager 4000 kcal dagligt.
Jeg kan tilføje at jeg plejer at forbrænde mellem 2500 og 2800 kcal om dagen (i følge den normale kalorieoptik).

Vægten her til morgen sagde forøvrigt 84,2 kilo og 40% fedt

PS. jeg havde jo egentligt planlagt at i skulle have 2. del af mit søvnindlæg, som jeg allerede har postet første del af… Men det bliver simpelthen lige nødt til at vente.. lidt endnu… håber i sover godt alligevel.

PPS. Tjek lige fyren her 

Dette indlægs indeholder affiliatelinks.

Kan du lide hvad du læser? Del med dine venner

14 Comments

 1. Wow, sikke et spændende eksperiment! Glæder mig til at følge det. :)

  Jeg tror bestemt heller ikke, at en kalorie bare er en kalorie. Alene det, at kroppen har sværere ved at forbrænde fedt og protein, må giver lidt ekstra ift. forbrændingen. :)

  Er jo selv tosset med fedt, men puha.. at drikke 50g. smør og 50g. fløde i et hug, ja det lyder godt som noget af en udfordring!! :O Men sjovt nok, så oplever jeg, at jeg bedre kan ‘håndtere’ store mængder fedt, nu hvor de ikke er ledsaget af kulhydrat. Altså, før kunne jeg godt få kvalme af et rundstykke med tandsmør og ost, mens jeg nu indtager disse ting i rigelige mængder (altså minus brød, selvfølgelig ;) ). Ja, kroppen er sgu en særlig størrelse.. ;)

  Men det tyder på, at blive noget af en regnestykke, at få det hele til at gå op? Og ja, der kan umulig være plads til mange grøntsager? Men nu er det jo selvfølglig også bare for en periode, ellers ville jeg måske råde dig til at ta’ en vitaminpille eller noget? :)

  Er meget spændt på resultatet, om du kan se nogle udfald i søvn, hud, humør, vægt, centimeter – ja, hele baduljen! :)
  Katrine – lowcarblivsstil.dk har netop skrevet…Low carb vaniljecreme – to versionerMy Profile

  • Enig.. en vitaminpille ville være berettiget, hvis man levede sådan her til dagligt, eg er da i hvert tilfælde vant til at få nogle flere grøntsager.
   Men det har også overrasket mig hvor nemt jeg kan få smør ind i maden, så det kan godt tænkes at der trods alt bliver lidt mere plads til grøntsager i morgen, når jeg lige får evalueret dagens madindtag :)
   Prøv lige sådan en æggekakaomælk, redigerer lige indlægget så opskriften kommer med :)

 2. Det her er et virkelig spændende eksperiment! Jeg bliver nødt til også at følge dig på facebook : )
  Snullemor har netop skrevet…Blandt meget andet…My Profile

 3. Linket til facebook virker ikke… hvad hedder siden?
  Snullemor har netop skrevet…Blandt meget andet…My Profile

 4. Jeg venter spændt på resultatet, det bliver interessant at følge dig!

  Kan man ikke hente skridttæller som app? Synes jeg så én en gang.. :)
  Sheila har netop skrevet…Give Away – krus varmereMy Profile

  • Jo det har du da ret i.. Men det har faktisk vist sig at det slet ikke var min fitbit der var i stykker, men at selve modtageren var blevet slået fra inde i windows… hurra for google… ellers havde jeg da aldrig fundet du af det :D -og ikke et eneste skridt er gået tabt… Jubii :)

 5. Pingback: 4000 kalorie eksperiment - sådan går det | Nemvejen.dkNemvejen.dk

 6. Hej Mette. Kom til at tænke på dit eksperiment da jeg faldt over denne:
  http://youtu.be/R0fISI7tYPE
  Der er immervæk et stykke op til 33.000 kcal. Men ok – det er nok også lettere at få så mange indenbords, når man propper sig med kh!

  • Hold da op! Det er da utroligt at kroppen er i stand til at indtage 33000 kalorier!
   Jeg har tænkt meget på at det kunne være sjovt at lave samme eksperiment med kulhydrater, men jeg må være ærlig at sige, det tør jeg simpelthen ikke, af frygt for hvor svært det vil være at stoppe igen.
   Men jeg tror dog aldrig jeg kunne komme op på 33000 kalorier om dagen. Jeg troede faktisk slet ikke det var muligt.
   Gad vide hvad der ville ske, hvis de satte sådan en kvinde til at spise max 30 g. kulhydrat og dagen og lade hende spise alt det fedt hun kunne… mon hun ville spise mindre? Åh hvor får jeg lyst til at hjælpe hende… ingen burde nogensinde nå så langt ud.
   Tak for linket, det var lidt af en øjenåbner!

 7. Pingback: Myter om kost og sundhed - PaleoBlog.dk

 8. Pingback: Sludre-tråden for alle os på LCHF - Side 34

Skriv et svar

Required fields are marked *.


CommentLuv badge