Jeg havde været lidt for optimistisk med mængden af kød den anden aften, hvor vi fik hakkebøf pakket ind i bacon.
Selvom det er en delikatesse (det er alt med bacon jo!) så blev der ikke spist op, og der var ikke mindre end 3 halvstore bøffer tilbage. Det var dog lidt for lidt til at servere aftenen efter, da vi er en familie på 5.
Før i tiden skar jeg alle kødrester i tern og frøs ned til biksemad, men det er bare knap så aktuelt nu hvor jeg ikke spiser kartofler.
Inspireret af opskriften på fuglekvidder (som er skinke og løg hakket i foodprocessor, rørt op med mayo og krydderier) smed jeg simpelthen bøfferne i foodprocessoren sammen med 2 små løg.
Det endte med Bøf a la crumble og det blev faktisk en ganske god omgang.
Mand og børn fik det serveret sammen med pasta og salat, jeg selv spiste det bare med salat.
Ingredienser
- 400 g. stegte hakkebøffer (eller andre kødrester)
- 2 små løg
- 3 stk peberfrugter (rød, gul og grøn, en af hver)
- Smør
- 200 g. revet ost
- Krydderier efter eget valg
Sådan gør du
- Bøffer og løg blendes i foodprocessor til det er en god omgang smulder
- Peberfrugter snittes i tern og vendes på panden i smør i ca. 10 min
- Fordel i et ildfastafad sammen med ost og peberfrugter
- Bag i ovnen ved 200 grader i 20 min
- Server til en god salat
Jeg bruger ofte hvidløgspulver, paprika, salt og peber. Hvilket det også endte op med denne gang.
Hvis du kun lige har en enkelt bøf tilbage, så er der ikke noget i vejen for at skære den i tern og fryse ned sammen med andre kødrester. Bøf a la crumble kan sagtens laves af alle mulige andre kødrester.
Jeg håber du er blevet inspireret og jeg vil også rigtig gerne høre hvad du bruger dine rester til.
-Og når jeg nu har fat i dig, så vil jeg invitere dig til at deltage i LCHF debatten på facebook. Der er virkelig godt gang i snakken, go vi hygger rigtig meget med bl.a. at dele inspiration til måltiderne
20. juni 2013 at 10:11
Simpelthen en god ide til restemad!!
20. juni 2013 at 20:16
-og det bliver altså ikke meget nemmere
22. juni 2013 at 09:21
Hej Mette
Super god måde at bruge en rest hakkebøf på. Også den med fuglekvidder – det har jeg aldrig tænkt på.
Det er en rigtig fin blog, du har – med mange gode opskrifter.
Mange hilsner fra endnu en low carb entusiast
Kathe
22. juni 2013 at 10:34
Ja, det er en super måde, også fordi man kan lave et helt måltid ud af næsten ingenting.
Tak for ros af bloggen. Jeg var lige inde forbi din blog, jeg kan se at jeg helt klart kan hente noget inspiration hos dig også, så du er hermed “blog-loved”
22. juni 2013 at 14:21
Tak for inspirationen
.
I.Mogensen har netop skrevet…Lilla og rosa farver….
22. juni 2013 at 18:26
Tak for inspirationen, den vil jeg vise min mand. Det er nemlig altid ham der laver mad her i huset
Kh Helene
22. juni 2013 at 20:07
Velbekomme. Det må være lækkert med privat kok i huset