Nemvejen.dk

En nemmere vej til velvære

Bøf a la crumble LCHF Opskrift

Hvad bruger du en rest hakkebøf til?

| 7 Comments

Jeg havde været lidt for optimistisk med mængden af kød den anden aften, hvor vi fik hakkebøf pakket ind i bacon.

Selvom det er en delikatesse (det er alt med bacon jo!) så blev der ikke spist op, og der var ikke mindre end 3 halvstore bøffer tilbage. Det var dog lidt for lidt til at servere aftenen efter, da vi er en familie på 5.

Før i tiden skar jeg alle kødrester i tern og frøs ned til biksemad, men det er bare knap så aktuelt nu hvor jeg ikke spiser kartofler.

Inspireret af opskriften på fuglekvidder (som er skinke og løg hakket i foodprocessor, rørt op med mayo og krydderier) smed jeg simpelthen bøfferne i foodprocessoren sammen med 2 små løg.

Det endte med Bøf a la crumble og det blev faktisk en ganske god omgang.

Mand og børn fik det serveret sammen med pasta og salat, jeg selv spiste det bare med salat.

Bøf a la crumble LCHF Opskrift

Bøf a la crumble

 

Bøf a la Crumble

Ingredienser

  • 400 g. stegte hakkebøffer (eller andre kødrester)
  • 2 små løg
  • 3 stk peberfrugter (rød, gul og grøn, en af hver)
  • Smør
  • 200 g. revet ost
  • Krydderier efter eget valg

Sådan gør du

  • Bøffer og løg blendes i foodprocessor til det er en god omgang smulder
  • Peberfrugter snittes i tern og vendes på panden i smør i ca. 10 min
  • Fordel i et ildfastafad sammen med ost og peberfrugter
  • Bag i ovnen ved 200 grader i 20 min
  • Server til en god salat

Jeg bruger ofte hvidløgspulver, paprika, salt og peber. Hvilket det også endte op med denne gang.

Hvis du kun lige har en enkelt bøf tilbage, så er der ikke noget i vejen for at skære den i tern og fryse ned sammen med andre kødrester. Bøf a la crumble kan sagtens laves af alle mulige andre kødrester.

Jeg håber du er blevet inspireret og jeg vil også rigtig gerne høre hvad du bruger dine rester til.

-Og når jeg nu har fat i dig, så vil jeg invitere dig til at deltage i LCHF debatten på facebook. Der er virkelig godt gang i snakken, go vi hygger rigtig meget med bl.a. at dele inspiration til måltiderne :)

 

Kan du lide hvad du læser? Del med dine venner

7 Comments

  1. Simpelthen en god ide til restemad!!

  2. Hej Mette
    Super god måde at bruge en rest hakkebøf på. Også den med fuglekvidder – det har jeg aldrig tænkt på.
    Det er en rigtig fin blog, du har – med mange gode opskrifter.
    Mange hilsner fra endnu en low carb entusiast :-)
    Kathe

    • Ja, det er en super måde, også fordi man kan lave et helt måltid ud af næsten ingenting.
      Tak for ros af bloggen. Jeg var lige inde forbi din blog, jeg kan se at jeg helt klart kan hente noget inspiration hos dig også, så du er hermed “blog-loved” ;)

  3. Tak for inspirationen :-) .
    I.Mogensen har netop skrevet…Lilla og rosa farver….My Profile

  4. Tak for inspirationen, den vil jeg vise min mand. Det er nemlig altid ham der laver mad her i huset :-)
    Kh Helene

Skriv et svar

Required fields are marked *.


CommentLuv badge