Nemvejen.dk

En nemmere vej til velvære

Morgenmad opskrift med tynde LCHF Bananpandekager
Morgenmad opskrift med tynde LCHF Bananpandekager

Når LCHF går fra en begrænsning til en mulighed

| 6 Comments

Jeg tror mange tænker begrænsninger når de hører om LCHF første gang. Sådan synes jeg dog ikke rigtigt jeg har det det. Jeg synes LCHF har åbnet utrolig mange muligheder for mig i mit køkket.

Jovist der er en del ting jeg ikke længere laver til mig selv, så som ris, pasta (fik vi nu alligevel sjældent), kartofler og brød. I starten var det en stor begrænsning. Hvad søren skulle jeg så komme under mit leverpostej?

Haha.. i starten blev der da også pludselig købt både for meget leverpostej og mælk. Især mælk. Husets mælkeforbrug faldt lige med 40%, så det tog altså lige lidt tid at få tilpasse indkøbsvanerne der.

Men med tiden bliver begrænsningerne mindre og mindre. Førhen kunne jeg simpelthen ikke forestille mig at spise andet end havregryn til morgenmad. Nu står den gerne på rigtig LCHF morgenmad: pandekager, græsk yoghurt med müsli, scrambled eggs med bacon eller en blandet salat med noget lunt kød til.

Jeg har aldrig drukket kaffe, har ikke drukket sodavand eller alkohol i flere år. Så det er klart at jeg ikke har lidt nogle afsavn der. Men jeg har nok været noget af det mest kræsne på denne jord!
(shhh… hvis du ikke siger det til nogen, vil jeg gerne afsløre at jeg stadig er helt vildt kræsen!)

For 10 år siden havde jeg aldrig i min vildeste fantasi drømt om at jeg skulle komme til at spise en grøntsag! Nu spiser jeg mere grønt end jeg nogensinde har gjort før. Men der er da selvfølgelig stadig mange ting jeg ikke spiser.

Det jeg synes der er fedt ved LCHF, er at der er så mange muligheder, og maden kommer til at smage fantastisk (øhh for det meste.. haha familien ville kunne holde tale i timevis om alle mine knap så velsmagende køkkeneksperimenter).

Tager man lige en tur rundt på nettet, så vil man også kunne se oceaner af opskrifter der passer til LCHF. Så slut med begrænsninger!

Ved at være åben for nye input er der virkelig mange muligheder i LCHF.

Jeg lader mig ofte inspirere af alle de andre vidunderlige bloggere. Her til morgen var det Xenia jeg havde i tankerne da jeg skulle lave morgenmad. Se hendes underskønne pandekager her

Jeg var igang med at lave min sævanlig bananpandekage. Den er ikke just 100% LCHF, men den er naturlig og min krop har det godt med at spise den. Så sætter jeg stor pris på. Så kommer min datter, “Jeg vil også have” og så kommer mellemstemanden “Jeg vil også have”. Ja, så kan jeg godt at se der ikke er helt nok til 1 voksen og 3 børn i den portion. Så jeg spæder op med lidt ekstra af det hele og en sjat fløde. Det blev til de dejligseste søde og tynde pandekager jeg har smagt. -og JUBIIII! det lykkedes mig at lave tynde LCHF pandepager, det er første gang!

Hvad spiser du til  morgenmad?

Tynde LCHF bananpandekager

Tynde LCHF bananpandekager

Ingredienser

 • 2 små bananer
 • 4 æg
 • 1/2 tsk vaniljepulver
 • 1 tsk. fiberhusk
 • 1 dl. fløde
 • 50 g. smør + ekstra til stegning

Sådan gør du

 • Det hele blendes sammen (også det smeltede smør)
 • Var panden op til middel varme
 • Kom en klat smør på panden
 • Fordel en portion dej på panden og steg til de er gyldne
 • Vend evt. med 2 palletknive, da de er lidt mere porøse end pandekager lave af hvedemel

Noter

Portionen giver ca. 4-6 pandekager

Kan du lide hvad du læser? Del med dine venner

6 Comments

 1. Pingback: Mine bedste tips til en pandekage uden mel | Nemvejen.dk

 2. Her står den stadig på skramlede æg, bacon, pølse, stegte tomater og en latte… Har fået kokosgrød 1 gang og det var en rar afveksling. Tager mod til mig til Xenias æggekakaomælk!

  • Hmmm… den der æggemælk… ja den er jeg altså lidt ambivalent over.
   Plus:
   # Jeg elskede æggesnaps med kakao som barn, og det her er jo faktisk det samme, bare fortyndet med vand.
   # Jeg ser det over alt på nettet efterhånden og endda med positiv omtale!
   Minus:
   # Jeg får vist rigeligt med æg i forvejen
   # Det lyder altså stadig lidt underligt med det æggemælk…

   Nå men lur mig om ikke jeg bliver så nysgerrig at jeg bliver nødt til at prøve det af på et tidspunkt :)

   Skriv meget gerne når du har har taget mod til dig til at prøve æggemælken, jeg vil meget gerne høre om det :)

 3. Hejsa :o )

  Jeg er forholdsvis newbie i dette spændende LCHF-univers, men bagte disse pandekager som led i et brunchmåltid i søndags, og de er FULDSTÆNDIG FANTASTISKE!

  Jeg har heldigvis generelt ikke det store behov for frugt, og det bliver som regel kun til en lillebitte håndfuld bær om dagen. Og banan har jeg aldrig været fan af udover i bagværk. Men altså som al anden frugt har banan jo et højt GI, og man bør vel således moderere sit indtag af disse labre pandekager, hvis ønsket er en stabil vægt/langsomt vægttab!? Omvendt – hvis der ikke var banan i dejen som sødning, ville jeg jo nok i stedet ty til sukrin. Og hvad er så “værst” på den konto? Har du mon et bud :o )

  DBH Stine

 4. Hvor er det sjovt at læse hvad du skriver; jeg kan fuldstændig spejle mig i det. Har selv været sindsygt kræsen og er det egentlig stadig, men LCHF har virkelig fået mig til at smage mange nye grøntsager fordi de, netop som du skriver det, kommer til at smage af noget.
  Jeg skal helt sikkert have prøvet din opskrift på pandekagerne, også selvom den ikke er striks LCHF, jeg mener nemlig også at man skal gøre det ens krop har det godt med så længe man bruger naturlige ingredienser.
  Tak for en dejlig blog :)

 5. Er der nogen der ved om man kan lave dem i ovn, så man undgår panden

Skriv et svar

Required fields are marked *.


CommentLuv badge