Nemvejen.dk

En nemmere vej til velvære

Pålægschokolade
Pålægschokolade

På besøg hos de gamle vaner

| 2 Comments

Puha. Jeg er langt fra perfekt
Jeg var i lidt af et hul i april. Jeg var ved at være lidt træt af mine LCHF måltider og maden kørte lidt ensformigt. Jeg kunne ikke rigtig finde inspirationen til at variere måltiderne, og der smuttede lidt is, slik, kartofler, rugbrød m.m. indenbords.

Prikken over i’et kom en uge efter vi havde været til konfirmationer, ja hele 2 på én weekend. Jeg var sådan mere eller mindre tilbage til mine gamle kostvaner. Morgenmaden bestod dog stadig af min faste pandekage, og ikke havregryn med nesquick som jeg ellers har spist siden jeg var barn.

Nå men som sagt, prikken over i’et. eg kværnede en hel æske lys pålægschokolade i løbet af ca. 5 timer…
Nogle af jer kender det sikkert godt… Man snupper lige en enkelt skive af pålægschokoladen, lukker køleskabet fordi, man skal jo ikke have mere. Ja, det er faktisk lidt ufatteligt at vores køleskabsdør ikke er slidt op endnu. for inden man får set sig om, så har den dør været åbnet og lukket 25-30 gange… lige ind til æsken er tom. -og det er altså ikke første gang denne seance udspiller sig. Det var ikke ualmindeligt at der forsvandt 4-5 pakker pålægschokolade om ugen her i huset.

Men så skal jeg da lige love for at jeg måtte betale prisen!
Min krop reagerede ved at blive

 • træt
 • rastløs
 • ukoncentreret
 • deprimeret
 • frustreret
 • lad
 • dårlig samvittighed over ikke at tage mig sammen til at lave noget fornuftigt
 • stress over ikke at nå noget
 • bumser allerede på førstedagen
Jeg endte med at smide mig i sengen kl. 13.30 i forsøg på at sove, for jeg var simpelthen så træt. Til trods for det kunne jeg simpelthen ikke finde ro. Hovedet kværnede rundt med alverden tanker.
Det positive er at jeg har lært at lytte til min krop. Jeg var ikke et sekund i tvivl, om hvorfor jeg havde det som jeg havde. Det var tydeligt at min krop reagerede på de hurtige kulhydrater. -og det var åbenbart det wake up call jeg lige havde brug for. For dagen efter var jeg back on track, ig har været det siden.
LCHF is the shit!
Det virker altså for min krop. Jeg har det så godt psykisk nå jeg spiser LCHF.
Kan du lide hvad du læser? Del med dine venner

2 Comments

 1. Velkommen tilbage til den rene sti :)
  Sådan en omgang er nok altid sund at få, når man mærker følgerne – og så er der mere gejst igen.

 2. Du har helt ret, gejsten er der 100% igen :) Endnu en god ting ved LCHF. For sådan var det bare slet ikke før i tiden. der blev det den gamle mølle med dårlig samvittighed og at skulle finde de nye vaner frem igen var mere end pligt end en lyst. -og hvor er det bare fedt at have lyst! :)

Skriv et svar

Required fields are marked *.


CommentLuv badge