Nemvejen.dk

En nemmere vej til velvære

LCHF flødekarameller - sukkerfri
LCHF flødekarameller - sukkerfri

Flødekarameller – Første forsøg

| 8 Comments

Forsøgte mig med karameller i går.. hmmm… Det lykkedes ikke helt, eftersom de ikke blev “hårde” som en karamel bør være. Men jeg er helt sikker på at de massen vil gøre sig godt som fyld i chokolade eller is.
Andre der har forsøgt sig med karameller?

Sukkerfri flødekarameller:
100 g. smør
2 dl. fløde
3 spsk. sukrin (jeg brugte 2 spsk og 1 knsp. stevia)
1 tsk. vaniljepulver
Kom det hele i en lille slip-letpande
Lad simre i 45-60 min og rør rundt i ny og næ
Kom i en lille form med bagepapir og køl af i køleskab

Smid lige en kommentar hvis i har prøvet eller prøver. Jeg vil gerne høre om jeres resultater.

Nå men grunden til at det mislykkedes for mig tror jeg også er fordi jeg tog det af komfuret for tidligt. Det fik lov at stå på køl, og stivnede ikke, så satte det på komfuret igen, med lidt for høj varme (tror jeg… bette fisen var vågnet, så fokus var heller ikke helt i top) og pludselig var det blevet til flydende karamelklumper der flød rundt i fedtstof.. ÆJ! Så det fik en sjat fløde og massen samlede jeg igen… Men nu var der selvfølgelig for meget fløde og jeg havde ikke rigtig tid til at lave mere karamel for den dag.

Jeg har efterfølgende læst at man med karameller kan lave et lille vandtrick.
Tag et glas iskoldt vand, dryp lidt af karamelmassen i Vandet. Hvis massen samler sig til en (eller flere) faste kugler, så er massen færdig og klar til at blive sat på køl.
Så tip hermed givet videre, men dog ikke afprøvet endnu.

Personligt prøver jeg nok med de 3 spsk. sukrin næste gang, da jeg tror sukrinen er med til at gøre karamellerne faste. Jeg er bare ikke så pjattet med den kølige eftersmag som sukrin har. Måske sukrin gold ville være optimal her?

Jeg kunne desuden forestille mig at de var fantastiske med lidt pebermynte, lakridtpulver eller trillet i kakao.

Kan du lide hvad du læser? Del med dine venner

8 Comments

 1. Jeg tror sukrin gold er vejen frem :-) Det vil jeg i hvert fald selv prøve med. Og så måske en skeful mere? Det er vel egentligt det, der gør, det bliver hårdt? For både smør og fløde er jo 'bløde' varer, tænker jeg?

 2. Jeg har prøvet med sukrin gold i dag – det kan man sagtens, men jeg kunne simpelthen ikke spise det, fordi det var så 'koldt' :-(
  Men hvis man ikke er så sart med den kolde smag, så tror jeg det er en god løsning :-)

 3. Hvor meget havde du i? 3 spsk? Det var netop pga. “kulden” at jeg kun kom 2 spsk sukrin i og kombinerede med stevia.
  Men må sige at efter at have guffet hele portionen har tror jeg mine smagsløg vænnede sig til konsisten og smag.. for jeg var hel trist over at der ikke var mere, da jeg puttede det sidste stykke i munden :D :D -og jeg skal helt klart lave dem igen. Men tror så evt. bare jeg lever med at de ikke bliver faste som rigtige karameller, for så hellere have en bedre smag ved at bruge stevia :)
  Tak for dit input.. det er dejligt at høre andres erfaringer :)

 4. Hovsa.. havde da læst din kommentar her, men åbenbart ikke fået svaret… se svar nedenfor i stedet :)

 5. Kunne man ikke bruge kokospalmesukker i stedet? Det smager lidt ala brun farin/muscovado sukker.

 6. Det kan da egentligt godt være. Jeg har aldrig prøvet palmesukker. Jeg tror det afhænger meget af hvordan det krystalliserer?
  Lad mig endelig høre hvis nogen forsøger sig med palmesukker :)

 7. Jeg har forsøgt mig ud i karamellens svære kunst. De blev godt nok ikke helt så seje, som jeg kunne have ønsket, – men rigtig gode alligevel.
  Jeg tog 2,5 dl piskefløde, 1 spsk Sukrin+ og 70 gram yakonsirup. Lod småkoge uden låg ca 35-40 minutter. Blandede lidt peanuts i og hældte i “filmet” form. Efter køl, kan de massen skæres i stykker. Jeg er sikker på, at de også kan overtrækkes med chokolade :0)

  • Åh jeg må snart lave dem igen! Da jeg først kom i gang med at spise dem var de faktisk ret gode! Nu du nævner chokolade, så kunne det måske være en ide ikke at koge massen så meget ind, hælde den i små chokoldeforme (eller isterningebakker), fryse og så overtrække med chokolade.
   Når de så får stuetemperatur må det jo være chokolade med flydende karamel inden i… uhmmm.. jeg drømmer lige nu :D

Skriv et svar

Required fields are marked *.


CommentLuv badge