Nemvejen.dk

En nemmere vej til velvære

Kyllingedeller i peberfrugtsauce

| 0 comments

En af vores børn kan ikke tåle tomat, så her i huset får vi sjældent mad med tomat. Men når nu de sidder og bladrer i kogebøgerne (hehe.. ja det er faktisk en af børneaktiviteterne her i huset), så falder blikkene ofte på spaghetti med kødsauce. Jeg tror det er den flotte røde farve og så deres sans for at spaghetti bare er gudespisen… som de kun får nogle få gange om året.
Min datter på 7 havde så ønsket at få spaghetti med kødboller, på billedet i kogebogen, lå de i en lækker tomatsovs (uhhh hvor jeg savner tomat i min madlavning!)
Så køkkenprojektet gik på at lave spaghetti med kødboller i tomatsovs uden tomat, og jeg må sige at jeg fik stor ros af såvel børn som farmand og vores gæster. Skønt!

Start med at lave sovsen og tilsæt derefter kødbollerne efterhånden som de bliver kogt.

Peberfrugtsauce (tomatsovs uden tomat)
500 g. snackpeber
3 løg
4 gulerødder
3 fed hvidløg
1/3 dl eddike
2½ dl. Grøntsagsbouillon
1 tsk. timian
salt og peber
Fedtstof

Rens grøntsagerne. Peberfrugt, hvidløg og løg snittes groft
Gulerødder skæres i små tern
Peberfrugt, løg og hvidløg vendes i fedtstof i en gryde ved hård varme
De må godt blive sorte her og der
Når grøntsagerne er godt møre og har fået en del farve hældes eddike på så det suser, syder og bobler helt vildt!
Skru nu ned for varmen og lad eddiken fordampe
Herefter hældes bouillon ved samme med timian og gulerødder
Læg låg på og lad det hele simre i minimum 20 min.
Hæld vandet fra i en lille skål
Blend og tilsæt vandet lidt efter lidt, til du har den konsistens og tykkelse du ønsker
Smag til med salt og peber

Kyllingedeller – Kødboller
900 g. hakket yllingekød
1 æg
salt og peber

Det hele røres sammen med en ske
Bring vand i kog i en gryde
Form små kødboller af farsen
Kog dem i vandet. Når de har flydet ovenpå i 30 sekunder er de færdige og kan dumpes over i sovsen.

Når alle kødbollerne er færdige og smuttet over i sovsen, giver du lige sovsen et opkog.
Server med frisk basilikum og revet parmesan på toppen.
Tilbehøret kan være LCHF spaghetti, blandet salat, squash spaghetti eller evt. blomkålsmos.

Det ville jo selvfølgelig have været optimalt at jeg også lige havde lavet en omgang LCHF spaghetti. Men da jeg i forvejen havde brugt ret meget tid i køkkenet, så valgte jeg blot at spise en skål salat til i stedet for spaghettien

Udgaven her er ret fedtfattig, så man kan frit vælge at tilsætte en sjat fløde til sovsen eller simpelthen blot bruge ekstra dressing/olie til sin salat

Kan du lide hvad du læser? Del med dine venner

Skriv et svar

Required fields are marked *.


CommentLuv badge