Nemvejen.dk

En nemmere vej til velvære

Stracciatella lagkage og påskefrokost

| 0 comments

Vi havde påskefrokost i dag med en lækker buffet besående bl.a. paleobrød, low carb deller, karrysalat, fuglekvidder og en lækker stracciatellalagkage til kaffen.

Lige nu er energien ved at være brugt. -og jeg er snart putteklar.
Men jeg må altså lige dele opsrkiften på lagkagen. Det kunne jo være at andre havde lyst til at invitere familien til kaffe og kage her i påsken.

Stracciatella lagkage

-Lagkagebund
3 æg (delt i hvider og blommer i hver sin skål)
100 g. flødeost/friskost (den fede!)
1/8 tsk. citronsaft
1/8 tsk. stevia max sød (eller tilsvarende sødemiddel)
1/4 tsk vaniljepulver

-Fyld
4 dl. piskefløde
80 g. mørk chokolade
1 knsp. vaniljepulver
1 knsp. stevia max sød (eller tilsvarende sødning)

Æggehvider piskes stive.
Tilsæt citronsaft og pisk til skålen kan vendes på hovedet uden at æggehviderne falder ud.
Resten af ingredienserne piskes sammen i en anden skål
Vend forsigtigt æggehviderne i æggeblommemassen, bevar så meget luft som muligt.
Fordel massen på en bradepande beklædt med bagepapir.
Bag midt i ovnen i ca. 25 min ved 150 grader. -Den må ikke blive brun, men skal være tør.
Lad evt. stå i ovnen med med lågen på klem, efter du har slukket for ovnen, for at tørre lidt mere ud.
Køl bunden af til stuetemperatur
Del bunden i 3 lige store dele imens bunden stadig forbliver på bagepapiret.
Det gør du nemmest ved at klippe igennem både bagepapir og lagkagebund med en saks.

Pisk fløden stiv
Hak chokoladen meget fint i foodprocessor, eller med en kniv hvis du ikke har en foodprocessor
Bland chokolade, vaniljepulver og stevia i piskefløden

Den ene af de 3 bunde løsnes fra bagepapiret og sættes på et fad
Læg et lag piskefløde, så en lagkagebund, et lag piskefløde, en lagkagebund og top med et lag piskefløde.
Pynt evt. med et drys kakao, hakket chokolade, smuldrede steviaskyer eller lidt hakkede nødder.

Serveres straks.
Lagkagen smager bedst samme dag, da bundene bliver svampede, på den underlige måde, hvis den overnatter i køleskabet.

NB. Jeg løsner først bagepapiret fra lagkagebundene når jeg har lagt dem på lagkagen. På den måde er det lidt nemmere at håndtere bundene og herefter forsigtigt trække bagepapiret af.

Den bagte lagkagebund

Den færdige lagkage

Stracciatella lagkage, klar til at blive serveret.

Kan du lide hvad du læser? Del med dine venner

Skriv et svar

Required fields are marked *.


CommentLuv badge