Nemvejen.dk

En nemmere vej til velvære

succes med vægttab

98% LCHF og glæderne ved det.

| 8 Comments

Nyt – Følg siden på facebook – Nyt

Jubiii jeg er endelig startet 98% på LCHF! 100% bliver det aldrig, for jeg har nogle steder hvor jeg går en smule på kompromis.

Min holdning til at ændre livsstil er at det skal være til at leve med. Det skal ikke være en kamp, men en glæde. For at det bliver en glæde skal det være nemt og bekvemt.

I skrivende stund har jeg netop lige lagt kameraet. jeg måtte lige have et foto inden min krop begynder at bære alt for tydelige præg af min kostændring.
Jeg har jo leget en del med LCHF de sidste måneder, men udelukkende for at prøve kosten af, og ikke så meget at jeg har holdt mig fra de gængse høj-kulhydrat-fødevarer. Dels fordi jeg ammede og dels fordi jeg ikke synes tid og overskud var på rette sted for en livsstilændring. For det kræver overskud, det er der ingen tvivl om.

Men det har gjort at jeg har haft god tid til at sætte mig ind i tingene, at finde ud af hvad der kan være gode alternativer til det jeg spiser idag (aka for en uge siden). og bingo! Der er ingen tvivl om at det gør hele processen nemmere for mig. Jubiii. Jeg skal ikke på en og samme tid “holde en kur” og samtidig sætte mig ind i hele den store mængde viden det kan kræve.

Næhh jeg skal slet ikke holde en kur. Jeg skal leve!

Det er nu 5. dag jeg spiser 98% LCHF.
Allerede første dag kunne jeg mærke at jeg ikke blev træt senere om formiddagen (JA du læser rigtigt jeg var træt allerede kl. 10!) og om eftermiddagen.
Anden dag kunne jeg bare mærke det endnu mere!
Tredje dag var jeg ikke i tvivl om at min krop var ved at omstille sig… der var jeg virkelig drænet for energi om morgene. Den der lidt rystende fornemmelse når man bruger musklerne, uden at man synligt ryster. Puha.. Men det gik nu ret hurtigt over efter at jeg havde fået morgenmad
Fjerde dag totalt overskudsagtig!
Femte dag (i dag)… totalt hyper over at have det så godt.

Jeg er så forundret over hvad det gør ved kroppen allerede fra dag 1.
For første gang i.. øhh… ja jeg ved faktisk ikke hvor mange år for jeg kan ikke mindes det nogen sinde har været sådan her. Kan jeg faktisk mærke om min mave er sulten… Det lyder underligt.
For alle kan da mærke om de er sultne ikke? det troede jeg faktisk jeg kunne før også. Men nu har jeg noget at sammenligne med. Og det jeg mærkede før var ikke at maven var tom og trængte til mad. Nej det var at min blodsukker var lavt og min krop havde lyst til mad. Hvis du ikke har prøvet forskellen, ja så er det lidt svært at forklare.
For første gang i månedvis har jeg ikke været træt i løbet af dagen. Ud over hvis jeg er fysisk træt efter at have cyklet 1½ km i stik modvind med vores cykel

Er den ikke fin? Jeg er SÅ glad for den.

Der er ingen tvivl om at den giver god motion i modvind!
-og maden smager jo bare helt fantastisk. Jeg skal ikke stå ig spekulere i alverdens krydderier eller bouillonterninger for at få maden til at smage af noget. Fedtet i maden fremhæver smagen, så når jeg forlader bordet er jeg mæt i min mave og mine smagsløg er også 100% tilfredse.

Skulle det ske at jeg har cravings, hvilket nok er lidt groft at kalde dem, for det er ikke den her hungrende uudholdelige lyst som jeg altid ellers har haft, så laver jeg mig en kop varm kakao eller spiser lidt flæskesvær, ja det er så en af de steder jeg går lidt på kompromis. de der flæskesvær, er nok ikke helt sunde, når man køber dem i Rema1000.

Den varme kop kakao får i her:

Ja i må altså nøjes med den tomme kop, for jeg har nydt indholdet! I kunne jo alligevel ikke smage via skærmen.

Du skal bruge:
5-6 g. 81% chokolade
1 tsk. kakao (evt. med top alt efter smag)
2-3 spsk. fløde
2-2½ dl. kogende vand

Kom det hele i et krus og rør rundt.
Nyd imens den er dejlig varm.

Nu vil jeg lave madplan for de næste 5 dage og bestille varer hos Osuma.dk
Det er første gang jeg prøver det, men jeg er ret overbevist om at det vil gøre hverdagen endnu nemmere at få dagligvarerne leveret direkte til døren :)

Hav en rigtig dejlig forårs dag… og husk lige at Katten med Hatten har fødselsdag i morgen.

Kan du lide hvad du læser? Del med dine venner

8 Comments

 1. Skønt at du har en så god oplevelse med opstarten – det motiverer jo mere end noget andet til at fortsætte :D
  Og en af mine yndlingsting ved LCHF – ud over den følelse, man får – er klart også, at maden bliver mere velsmagende uden at man behøver at tilsætte en milliard forskellige krydderier, bouillon med mere – da jeg spiste fedtfattigt, brugte jeg næsten bouillon hver dag for at få presset noget smag ind i maden – i dag bruger jeg det kun en sjælden gang i suppe eller lignende :D

 2. Dejligt at læse.
  Har levet LC før, og er stadigvæk i denne omgang under on/off – både fordi jeg ikke har kunnet tage mig sammen af diverse årsager, samt at jeg tømmer ud i fryser og skabe, så der sniger sig lidt ind 'her og der'.

  Glad for at høre at du allerede på 4. dagen havde det godt igen :)

 3. Hor er jeg glad for at jeg kan være med til at motivere!
  Jeg brugte også bouillon i alt mit madlavning og sovsen smagte bare ikke af sovs, uanset hvor meget jeg så end kom i af underlige ting. Nu smager den himmelsk og salaten er ikke bare en tarvelig skål med 5 g. light dressing.

 4. Ohh jeg har også en del der står i skabet af kikærter, bulgur m.m. og der vil da helt sikkert også komme dage hvor jeg vælger at spise kulhydrater. Så længe det er et bevidst og kontrolleret valg så har jeg det fint med det :)
  Jeg håber du findder motivationen igen.

 5. Hvor er det flot at du klarede dig igennem de første dage og hang ved. Dejligt at læse sådan en solstrålehistorie om, hvor glad du er ved LCHF. Jeg er helt enig med dig i, at man undrer sig over man ikke bliver så sulten mere.. Men det beviser jo ét eller andet sted, at kroppen ikke rigtig kan håndtere de store mængder kulhydrat man er vant til at få, uden at lave rod i sulthormon og insulin regnskabet. Pøj med det fremover. Fin blog du har her :)
  Vh Sheila

 6. 1000 tak Sheila, for de søde ord :)

 7. Den er på vej op – men kører blot ned i det der står, for ligefrem at smide det UD… nahhh… og de andre 2 (manden + min søster) spiser ikke LC, så de overtager 'det værste' og så kører jeg lidt mere LC med lidt 'synd' indimellem ;)

  Er dog stolt over at jeg igår IKKE gik manden til at tage på tanken – var SÅ lækkersulten efter alt det man IKKE bør :$

 8. Pingback: Pip pip… er du med? | Nemvejen.dk

Skriv et svar

Required fields are marked *.


CommentLuv badge