Nemvejen.dk

En nemmere vej til velvære

LCHF chips hjemmelavede ostepops opskrift
LCHF chips hjemmelavede ostepops opskrift

Savner du chips?

| 5 Comments

Ostepops som ingen kan modstå, heller ikke vores vandrende pind.

Savner du chips? og var det noget med en gang sprøde, fluffy ostechips?

Jeg har altid foretrukket ostepops når der skulle vælges chips… og sørme om ikke Lidl havde dem på tilbud til 5 kroner for en pose… hold da op et godt køb!… men et enkelt kig bag på posen viser at der er 52 g. kulhydrat pr. 100 g. -og alverdens andre underlige ting på ingredienslisten. Så nej, ostepops er nok ikke lige det der vil gavne min krop.
Ohh hvis jeg jeg da bare kunne lave mine egne ostepops, og her er skæbnen nogle gang en lidt sjov størelse. For i går nat da jeg sad og ammende bettefisen snublede jeg via pinterest helt tilfældigt over… ja hold nu fast! HJEMMELAVEDE OSTEPOPS!
UHM! det bliver helt sikkert en af vores lørdagsfavoritter! -og det er bare super nemt!
Jeg har fordansket opskriften så her er jeg klar til at præsentere:
 
Hjemmelavede ostepops – helt uden underlige ingredienser!
2 bægre æggehvider
1/8 tsk citronsaft
Nogle få saltkorn (fint salt) – meget meget lidt, tante dem ikke men mindre end en knivspids
80 g. cheddarost (frosset og med god smag)
2 spsk. parmasan
en god foodprocessor eller blender
Cheddar tages direkte fra fryseren og blendes til fint smulder.
Æggehvider piskes med salt og citronsaft meget stive… spisk hellere for meget end for lidt
Meget forsigtigt vendes parmesan og cheddarsmulder ned i de piskede æggehvider
Kom massen i en frysepose og klip et hul i hjørnet af posen.
Lav små “larver” på bagepapiret
Bag i ovnen i 20-30 min. ved 150 grader. Jo længere tid jo sprødere bliver de, men de må ikke blive brune.
Sluk ovnen og lad dem stå i yderligere 30 minutter
Køl af og nyd!
Mine fik lige nogle få minutter for længe i ovnen, sådan er det nogle gange når man er småbørnsmor.
men de smager henrivende alligevel :)
Cheddar efter først en tur i fryseren og så en tur i min elskede Magimix foodprocessor.
Jeg blendede en stor portion og smed resten i fryseren igen
Så er ostepops klar til at komme en tur i ovnen
-Og her er de komme ud af ovnen… jeg måtte lige smage et par stykker med det samme.
Den oprindelige opskrift og mange andre kan læses på Maria Health
Det er en helt fantastisk blog, hvis du søger inspiration til madlavningen.
Kan du lide hvad du læser? Del med dine venner

5 Comments

  1. Hvor mange grader skal ovnen være ?

  2. Hovsa. det er 150 grader :) det får jeg lige rettet :)

  3. Pingback: LCHF ostepops | Low Carb Livsstil

  4. Hej Mette!

    Så fik jeg endelig prøvet din ostepop opskrift! Jeg var så glad for at se, at den ikke var røget sig en tur, efter du havde flyttet bloggen over på Nemvejen. Jubii.. :)
    Og jeg må sige, de er afprøvet og godkendt! Både af mig og resten af familien. :)
    Tak for din blog – den er virkelig skøn. Elsker, at der er nogle ret så finurlige opskrifter – såsom ostepops!! ;)

    Hilsen Katrine

    • Tak for dine fine ord. Finurlige opskrifter er vist halvdelen af glæden ved LCHF. -og at de så tilmed smager godt er jo bare en bonus :D
      Her er de også et stort hit hos familien.

Skriv et svar

Required fields are marked *.


CommentLuv badge