Nemvejen.dk

En nemmere vej til velvære

Gammeldags oksesteg i slow cooker

| 3 Comments

Så kom dagen hvor slow cookeren skulle stå sin manddomsprøve.
Den har stået og glanet henne i et hjørne af stuen nogle dage, da jeg var så uheldig at blive ramt af influenza. -Og jeg skal da lige love for at der var minus lyst til at slow cooke noget som helst!

Men nu er jeg frisk igen. Så i formiddags gik jeg i gang.

Først skulle den pakkes ud og vaskes af. Slow cookeren består af 3 dele.
1. Den elektriske del, som var forbavsende let. Jeg var simpelthen nødt til at smide den på vægten fordi den var så let! lidt under 1300 gram.
2. Den utrolig lækre keramiske indsats (potten). Den kan med god ro i sjælen sættes ind på selv det mest velanrettede bord og stadig pynte! (husk bordskåner)
3. Låg der passer til indsatsen.

Nu skulle man jo tro at det ville være nemt at finde en helt almindelig basisopskrift på okse-grydesteg… Men nej. De kære amerikanere kommer pulver og konserves i selv de mest basale retter. -og det er altså ikke lige den stil jeg kører. Opskriften fandt jeg hos civilized caveman. Han har også rigtig mange andre gode opskrifter.

Gammeldags oksesteg i slow cooker:
1½ kilo oksegrydesteg
en stor klat smør
salt og peber
5 gulerødder
1 rødløg
1 alm. løg
4 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
1 blomkål
½ l. oksebouillon
(fløde til sovsen)

Rens grøntsager og skær i skiver, strimler og blomkålet i små buketter
Brun stegen af på panden i en klat smør og krydr med salt og peber
Dæk bunden af slow cookeren med halvdelen af grøntsagerne
Læg stegen ovenpå og fordel resten af grøntsagerne rundt om
Hæld bouillon ved
Krydr med salt og peber
Kog på “low” i 8 timer.
LØFT IKKE LÅGET UNDERVEJS!

Når de 8 timer er gået tages en af grøntsagerne op i en gryde sammen med lidt væde.
Tilsæt fløde og bring op til kogepunktet.
Blend med stavblender (tilsæt evt. kulør)
Smag til med salt og peber

Det undrede mig at der kun skulle en halv liter bouillon ved. Det dækkede hverken det ene eller det andet. Men jeg måtte jo hellere følge opskriften.
Halvvejs inde i kogetiden var der rigeligt med væde ved stegen, det var dels trukket ud af grøntsagerne og dels ud af stegen. Så egentligt er eneste grund til at man kommer væde ved, at grøntsagerne ikke skal brænde sig fast i bunden af potten.

Stegen var så mør at den ikke kunne skæres med en kniv… Men det klagede smagsløgene absolut ikke over!

Jeg glæder mig til at se hvad jeg ellers finder på at lave i slow cookeren. den står jo bare og passer sig selv, så den skal gerne nå at bliver en integreret følgesvend inden jeg starter på job igen, så den kan lave mad imens jeg arbejder.

Kan du lide hvad du læser? Del med dine venner

3 Comments

  1. Tænkte at den må være intet mindre end perfekt til at lave ekstremt mørt kød ud af nakkesteg. Google pulled pork.

  2. Super inspiration, skal lave grydesteg nu… For flere opskrifter til din inspiration se min blog http://www.crockpotpusheren.wordpress.com

Skriv et svar

Required fields are marked *.


CommentLuv badge