Nemvejen.dk

En nemmere vej til velvære

Citronfromage

| 2 Comments

Min mands favorit dessert er citronfromage, Så det måtte jo prøves.
Med inspiration fra vores gamle karoline opskrift og et kik på LCHF opskrifter kom jeg frem til denne opskrift.

4 æggeblommer
3 æggehvider
2½ dl. fløde
3 spsk sukrin
2 knsp. stevia max sød
5 blade husblas
1 økologisk citron (saft og revet skal)
et lille nip salt (så lidt at det ikke kan smages)

Æggehvider piskes stive
Tilsæt herefter salt og 1 spsk. sukrin og pisk videre til det ikke længere knaser på bunden af skålen, når du skraber bagsiden af en ske hen over bunden
Æggeblommer piskes hvide med 2 spsk. sukrin og stevia, til det ikke knaser på bunden af skålen.
Smag til og æggeblommerne er blevet godt søde eller tilsæt lidt mere stevia.
Bland nænsomt æggeblommer og hvider sammen til en æggesnaps
Pisk fløden til skum, ikke for stift
Husblas lægges i blød i koldt vand i 5 min
Tag husblassen op, lad den dryppe af og smelt den over vandbad
Rør citronsaften ned i den smeltede husblas
Rør 2 spsk. æggesnaps ned i husblassen
Hæld nu husblassen langsomt over i æggesnapsen imens du vender det godt sammen
Lad æggesnapsen stivne lidt evt. men du vender det forsigtigt rundt
Blad fløden i inden det stivner helt
Kom i en flot skål og sæt på køl nogle timer eller til dagen efter.

Så er desserten i hus

OBS! vær forsigtig med det stevia! -ikke for meget. og det samme gælder for saltet.

UHM! Det smagte godt!

Og så må jeg lige slå et slag for en rigtig spændende film, Hungry for change, som Madbanditten har talt så uendelig meget om. Læs hendes indlæg her, Der er vist ingen grund til at jeg uddyber nærmere omkring filmen lige nu (jeg har nemlig ikke set den endnu), når nu Jane har gjort det så godt :)
Man kan se den gratis til på lørdag her -og det har jeg store planer om at gøre!

Kan du lide hvad du læser? Del med dine venner

2 Comments

 1. Hej!

  Jeg arbejder for Findeopskrifter.dk, hvor brugerne kan søge gennem tusindvis af opskrifter fra Dansk mad websteder og mad blogs.

  Jeg har bemærket, at du har et stort antal af lækre opskrifter i din blog, og jeg vil gerne foreslå dig at tage et kig på vores Topp Mad Blog afsnitt her: http://www.findeopskrifter.dk/madblogstoppen

  Hvis du ønsker at tilføje din mad blog til listen, er alt hvad du skal gøre, er at følge vejledningen her: http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

  Vores koncept er allerede live i de øvrige Skandinaviske lande samt i Syd- og Centraleuropa, og vi leverer tusindvis af besøgende til mad bloggere dagligt. Nogle af de bedste mad bloggerne får 10.000 + besøgende fra os på en ugentlig basis.

  Forhåbentlig vil din egen mad blog også være op til toppen!

  Varm hilsen,

  Ann-Sofi
  http://www.findeopskrifter.dk/

 2. Nej Tak.
  Jeg har haft andre blogs oprettet på jeres side og det resulterede i at mine sider faldt bagud på googles søgninger. Hvilket gjorde at jeg fik færre besøgende på mine sider. Så nej jeg er ikke interesseret i at få min blog på jeres liste.
  Yder mere blev jeg simpelthen så irriteret over at bruge google til at lede efter en opskrift, for så at få de første 10 resultater fra jeres hjemmeside, som blot henviser videre til den oprindelige opskrift (vel at mærke efter at man har kigget på jeres annoncer).

  Så jeg har slet og ret blokeret jeres side i Googles søgeresultater :)

  Jeg vil meget hellere have originale og relevante søgeresultater frem i google. Da det sparer mig for en masse tid og frustration.

  Mange hilsner
  Mette

Skriv et svar

Required fields are marked *.


CommentLuv badge