Nemvejen.dk

En nemmere vej til velvære

LCHF det perfekte brød den bedste opskrift

Det perfekte brød

| 24 Comments

Endelig, endelig siger jeg bare!
Nu har jeg i vel nok snart 4-5 år forsøgt mig med forskellige glutenfri brød. -Og det her er simpelthen bare det bedste glutenfrie brød jeg har bagt! Opskriften har jeg fundet hos Lowcarbshighfat.com

Det er super nemt at lave og det smager fantastisk.

Det perfekte brød
200 g. mandler eller mandelmel
75 g. hørfrø
50 g. solsikkekerner (+ ekstra til bunden af brødformen)
25 g. sesamfrø
1½ spsk. fiberhusk
2 tsk bagepulver
1 tsk. groft salt
100 g. græsk yoghurt
250 g. hytteost
6 æg
50 g. smeltet smør

Blend mandlerne
Bland alle tørdelene i en skål
Rør hytteost og græsk yoghurt ud her i
Rør æg ud heri
Rør smeltet smør ud her i

Smør en brødform og dæk bunden af formen med solsikkekerner (så er brødet nemmere at få ud af formen).
Bag ved 175 grader i 80 min. midt i ovnen.

Jeg var lidt betænkelig ved at de der klumper fra hytteosten ikke skulle moses. Men de var pist forsvundet da brødet var bagt.

Brødet hæver fint. Brødet på billedet ser ret fladt ud, men lad jer ikke narre af det. Det er udelukkende fordi jeg har en monster stor brødform! -Så dejen fyldte kun formen 1/4 op.

Prøv det og lad mig høre hvad du synes om brødet.

Dette indlæg indeholder sponserede links

Fik du læst

Kan du lide hvad du læser? Del med dine venner

24 Comments

 1. Nej, hvor lyder det godt det brød! Det skal jeg helt sikkert have prøvet på et tidspunkt :D

 2. Det er altså også blevet en favorit her i huset! :)

 3. Dejligt brød. Min nye favorit

 4. Dejligt at høre. Hvad mere kan man også forlange? Det smager godt er og er super nemt at lave :)

 5. Jeg har lige lavet en portion af dette brød (eller rettere, tre små brød blev det til), og det er indtil videre det bedste brød jeg har prøvet, som nogenlunde kan bruges som erstatning for franskbrød, så jeg siger mange tak for opskriften!
  Jeg lavede en smule ændringer, så den kommer nok også på min low carb blog på et tidspunkt :-)
  Har du i øvrigt prøvet om det er muligt at riste det sprødt på brødrister? Det savner jeg nemlig – og også muligheden for at lave sprøde croutoner…

 6. Dejligt at brødet kunne bruges, det er endnu også det brød vi er mest til her i huset… Jeg har planer om at skulle bage det igen en af dagene, så må jeg lige prøve at riste et par skiver. Jeg ved faktisk ikke om det kan lade sig gøre :) En actifry skulle være god til at lave croutoner i. Meeen det er nok lidt overkill med sådan en, hvis det kun er til det formål man skal have den, og om Det perfekte brød kan bruges ved jeg ikke :)
  Jeg har en ide om at jeg skal prøve at lave et hørfrø brød også, måske det kan ristes,.. skal se om jeg kan huske at teste det nå jeg får det lavet :)

 7. Jeg vil også prøve at lave en ny portion i denne uge, for jeg vil prøve at kværne frøene, da jeg bedst kan lide at man ikke kan smage/mærke dem så markant (så minder det også mere om franskbrød), og så prøver jeg at riste det, OG at lave croutoner :-)

 8. Tak for opskriften.
  Det er nu anden gang, jeg bager det, og jeg er sikker på, det bliver en tilbagevendende succes. Her anden gang (hvor jeg lige nu sidder og venter på, det bager færdigt) har jeg skiftet halvdelen af de almindelige sesamfrø ud med sorte sesam. Spændende, om det giver nogen forskel i smagen.
  Brødet skal – som sidst – skæres i skiver og fryses ned. Så tager jeg en skive eller 2 op ad gangen. Enten til at have med på arbejde – eller direkte i min brødrister på optøningsfunktion. Det bliver dejligt sprødt og nøddeagtigt i smagen. Så ja, det kan med fordel ristes :-)

 9. Åh jeg er rigtig glad for at høre at du synes om brødet! Skriv gerne hvordan det bliver med de sorte sesamfrø også :)

  Jeg har efterfølgende oplevet at jeg ikke fik bagt brødet godt nok, så det var lidt klæg. det skar jeg også ud i skiver og smed skiverne i ovnen på risten.
  De blev super lækre og sprøde. Formodentligt som du oplever dem i brødristeren.

 10. Hej Mette
  Bortset fra, at de sorte sesam giver brødet et lidt mørkere udseende, synes jeg ikke, at smagen er anderledes, men det er jo også lige meget, når det nu smager så godt i forvejen :-)
  Jeg giver iøvrigt også brødet 90 min., men jeg bager også uden varmluft – det synes jeg, giver det bedste resultat.
  Iøvrigt er jeg bare SÅ glad for min Eva SLIP-LET rugbrødsform, og selv om den er forholdsvis dyr, kan den varmt anbefales.
  Næste gang jeg skal bage, vil jeg iøvrigt afprøve min nyligt anskaffelse kaffekværn (købt brugt til den lille, nette sum af 50 kr.). Måske bliver det de sorte sesam, der kommer til at stå for tur :-)

 11. Ja jeg kunne vist også godt bruge en ny brødform snart… og kaffekværnen, ja sådan en har jeg haft. jeg nåede at bruge den én gang, inden en af børnene smed den på gulvet! Så havde jeg ingen kaffekværn mere :D
  Men sådan en er helt klar også på ønskesedlen.

  Hvis du har chiafrø i køkkenskabet, kan de også snildt gå i dejen med godt resultat :)

 12. Hej Mette.

  Så er der brød i ovnen igen elsker denne opskrift, men ÆV, jeg HAR chiafrø og stod og tænkte på for 10 min. siden, om de kunne føjes til dejen, men jeg turde ikke. Så nu, hvor brødet er i ovnen, skulle jeg lige forbi din blog og læser så, at jeg sagtens kunne have brugt lidt chia. Nå, så er det jo godt, at brødet helt sikkert skal bages igen! Så må jeg huske det!

  Nu, du har mistet din kaffekværn, vil jeg bare nævne, at Aldi har en lille én af slagsen i denne uge. Tror det var til 69 kr, og den ligner den, som Bilka tager 200 kr. for. Bare til Info :-)

 13. Ja, kom du endelige chiafrø i brødet. Det er nogle små sunde krabater! ;)
  Tak for info om kaffeblenderen. Jeg skal da vist lige forbi vores Aldi og kigge. Vi får ikke reklamer, så jeg følger ikke rigtig med i hvad der kommer af uimodståelige tilbud. -og sådan lille kaffekværn, kan helt sikkert godt sniges ind i køkkenet uden at manden opdager at jeg har fået mig endnu en køkkenmaskine…
  Hihh hvis der er to ting der kan give manden grå hår, så er det min hang til køkkengadgets og uafprøvede ingredienser, som står og glor i skabet :D

 14. Mette – nu har jeg igen-igen linket til dit brød! Det er simpelt hen det bedste brød, jeg til dato har bagt. At jeg så lige ser, hvilke frø og kerner etc.,, jeg har i skuffen, før jeg går igang – og skifter ingredienserne ud hist og her – betyder tilsyneladende ikke noget, når bare det basale i opskriften er på plads.
  Super mange tak for, at du har lært mig at bage brød “the LCHF Way”!!!
  Mvh. Jette

  • Ih hvor er du sød Jette :)
   Ja, det vigtige er jo primært at væske kontra tørstof kontra bindingsmiddel harmonerer. Men smagen skal selvfølgelig også være ok ;)
   Bare husk ikke at spise for meget af brødet… det bliver nemt til en del kulhydrater, selvom der ikke er mel i :)

 15. Hej, tror du jeg kan bruge fedtreduceret mandelmel, istedet for alm mandelmel.
  Normalt gør jeg ikke så meget i brød, men da vi skal have gæster til frokost og sild, vil jeg prøve dette.
  Tak for super inspiration.
  Kh Sandra

  • Det kan du godt, men du skal nok ikke bruge nær så meget mandelmel så, da den fedtreducerede er mere drøj i brug. Jeg har ikke prøvet, så jeg kan desværre ikke fortælle dig hvor meget du skal bruge :)

 16. Nu har jeg også fået prøvet dette brød, og det smager jo fantastisk. Er blødt og let som normalt hvede/fuldkorns-brød uhmm..
  Er der nogen som har prøvet at erstatte hytteosten med andet?
  Eller nogen som har erstattet mandelmelet med noget andet?

  -kunne godt tænke mig at prøve andre varianter, men synes altid mine eksperimenter går galt ;)

 17. Jeg prøver at holde mig fra mælkeprokukter på grund af tendens til at danne betændelsestilstande i kroppen. Er der nogen derude, der har ideer til, hvilke andre våde vare, man kan erstatte med?

  • Jeg forsøger mig lidt med den fede del af kokosmælken og jeg tror det virker fint nok.. men at jeg bare ikke fik bagt brødet længe nok.
   Det fik dog selvfølgelig en twist af kokossmag :) Men det smagte godt :)
   Når jeg bliver færdig med at teste, kommer der en opskrift på siden (er intentionen :D )

 18. Nu har jeg bagt brødet. Det er godtnok meget brød for en person, tror jeg vil lave halv portion næste gang. Er brødet egnet til frysning?
  Tak for en god opskrift.
  Mvh
  Monika

  • Ja, du kan sagtens fryse brødet.
   Bare skær det i skiver først, tag op og smid direkte på brødristeren… så er er der super nem og lækker frisk-ristet brød
   Håber det smagte godt :)

Skriv et svar

Required fields are marked *.


CommentLuv badge