Nemvejen.dk

En nemmere vej til velvære

Smørstegte blomkål og hukommelse som en hullet si

| 0 comments

Den anden dag sad jeg og læste på en blog om smørstegte blomkål… og nu havde jeg så besluttet mig for at det skulle vi have til aften. Men altså, som om jeg kunne huske hvor jeg havde læst om det henne.. Så dagen gik med at lede efter netop den blog jeg sad og læste den anden dag.

Nå jeg opgav… (så ophavsmand og inspirator må undvære at få et link med på vejen).
Men hvor svært kan det være?

Jeg valgte at gøre følgende:

Smørstegte blomkål
1 blomkål
Salt og peber
Godt med smør

Fjern stokken og del resten af blomkålen i små buketter
Varm smør på en pande
Vend buketterne rundt på panden i 5-10 min, til de er møre
Husk at krydre med salt og peber under stegningen.

Klar til servering.

Jeg er typen der helst skal have nogle forskellige ting på min tallerken når vi får aftensmad.
En tærte, 1 stykke lasange eller pizzaslice er altså ikke nok.
Der skal være nogle forskellige ting som man kan “stable” på gaflen. -og jeg mener stable. Ofte til stor undren og underholdning for manden.

Normalt er det jo kartofler (eller ris/pasta), sovs, kød og grønt. Men nu er kartoflerne jo fjernet så skal de altså erstattes med noget andet. Så der er blomkål ved at indtage pladsen som favorit!
Blomkål stegt i smør er da helt klart den bedste form for blomkål jeg har smagt til dato.

Og hvor jeg dog nød dagen igår. Det var en da de dage hvor bettetrolden (kært barn mange navne) faktisk sov helt fatastisk imens aftensmaden skulle laves. Når man er 7½ uge gammel, er det ikke en selvfølge at sove 2 timer lige op til at mor, far og familie skal sætte sig til bords. Så jeg nød at give mig god tid i køkkenet.

Til blomkålene fik vi frikadeller, braiserede gulerødder og peberfrugtsovs.

Braiserede gulerødder:
6 gulerødder
2 løg
1 spsk. smør
1 grøntsagsbouillon
2 dl. vand
1 lille potte frisk timian

Løg, gulerødder skrælles og skæres i meget små tern
Vend løg på panden til de er klare.
Tilsæt gulerødder og lad dem simre med kort, til alt smør er absorberet.
Tilsæt vand og bouillon og dæmp varmen.
Lad det simre til gulerødderne er møre – ca 10 min. tilsæt evt en smule mere væske undervejs – vær dog opmærksom på at målet er at væsken er fordampet/kogt ind når gulerødderne er møre, så tilsæt ikke meget ad gangen.

Når gulerødderne er møre og væsken er /kogt ind, tilsættes frisk hakket timian, og vendes godt. Server varm eller lun.

Nu har jeg fået brugt de sidste gulerødder (som blev indkøbt da vi skulle have tarteletter), så nu går der nok lidt tid inden vi skal have gulerødder igen da de jo ikke indgår i LCHF.

Jeg har overvejet om ikke jeg skal prøve at lave det med squash og en smule gurkemeje, for farvens skyld. Så langt er jeg dog ikke nået endnu.

Jeg fik forøvrigt lige lyst til at dele med jer hvordan jeg klipper krydderurter…
Hele molevitten ned i et krus og så ellers igang med fiskars saksen. Det er super nemt, og der er minimalt med griseri bagefter.

Mæt og tilfredse gik vi fra bordet. Det var den rene luksus med noget farverigt og velsmagende aftensmad!

Kan du lide hvad du læser? Del med dine venner

Skriv et svar

Required fields are marked *.


CommentLuv badge