Jeg henter ofte inspiration fra de andre LCHF blogs og jeg har igen været en tur forbi Lidt af Line for at finde frem til vores aftensmad.
Det blev til frikadeller med sovs af porrer og gulerødder
Jeg modificerede dog lige en lille smule for at det passede til mine smagsløg, og det smagte fantastisk.
jeg synes dog jeg manglede lidt mere tilbehør ud over gulerødderne og porrerne. Så næste gang bliver det nok serveret med en gang smørstegte blomkål, noget rösti eller andet tilbehør.
Kameraet var desværre går tør for strøm så mobilen måtte tage billedet. hvilket tydeligt ses på kvaliteten af fotoet.
Ingredienser
- 500 g. fars (kalv/flæsk)
- 1 1/2 tsk. groft salt
- 1/2 tsk. friskkværnet peber
- 1 æg
- 1 spsk. fløde
- 1 fintrevet løg
- 1/2 tsk. fiberhusk
- Smør
Sådan gør du
- Kom det hele i en skål. Drys fiberhusk ud over til sidst.
- Vend det hele forsigtigt sammen til en jævn masse.
- Rør ikke for længe da farsen så bliver “trådet”.
- Steg på en pande ved jævn varme i en god klat smør.
Frikadellerne blev rigtig gode og blev lystigt spist af hele familien.
Jeg har tidligere lavet frikadeller med quinoamel, men jeg må indrømme at jeg faktisk ikke ved om quinoa bør indgå i LCHF. Men denne type frikadeller kan smagsmæssigt klart anbefales også.
Sovs af porrer og gulerødder
1 porre i skiver
2 gulerødder, groft revet
½ tsk. tørret timian
1 grøntsagsbouillon terning
2 dl. vand
2 dl. fløde
smør
Peber
Porrer og gulerødder vendes på en varm pande med smør og bouillonterning til grøntsagene har suget smøret til sig
Grøntsagerne skal være møre, men ikke blive brune (og nej, heller ikke sorte!)
Hæld vand ved og lad det simre til vandet er halveret
Hæld fløde ved og lad det simre til væden er halveret
Smag til med peber (og evt. salt)
Denne sovs er rigtig lækker. Men da den indeholder gulerødder er den ikke helt LCHF, så derfor vil den ikke være en der skal nydes hver dag. Men en gang imellem vil den fint kunne bruges for den smager fantastisk.