Nemvejen.dk

En nemmere vej til velvære

Sjove ting i min fryser

| 4 Comments

Har du nogle sjove ting i din fryser?
Min fryser er min bedste ven i køkkenet (altså sådan på ligefod med min kenwood og magimix). Min fryser sparer mig for tid og penge.. hvad mere kan man forlange? :)

Først et lille tip
Flashfrys ting som kødrester, frikadeller, chokoladekonfekt m.m.
At flashfryse vil sige at maden fryses separat i ca. en time og herefter pakkes i poser. På den måde undgår man at fødevarerne hænger sammen, og man kan tage en lille smule op af gangen, uden at skulle tø hele pakken med frikadeller op.

Min fryser indeholder selvfølgelig de gængse ting som rester, kød, bær m.m.

Der ud over kan man også finde

Pocheret kylling – uundværlig til alverdens nemme løsninger, til alle måltider i løbet af dagen. Læs mere om hvad jeg bruger pocheret kylling til her

Rødvin - jeg drikker ikke vin, men vil gerne have en spiseskefuld i min sovs i ny og næ. Vin fryser ikke helt da der er alkohol i. Så det er nemt at grave en skefuld eller 2 op af bøtten og smide i sovsen.

Hvidvin - Det veksler lidt om det er hvidvin eller rødvin jeg kommer i sovsen. Det er selvfølgelig ikke LCHF, men en enkelt skefuld en gang i mellem gør vist ikke den store forskel :)

Fløde-isterninger – rester af fløde fryses ned i isterningeposer, så er det nemt lige at tage en terning eller 2 op til sovs m.m.

Avocadotern – Avocadoen skæres i tern og flashfryses og pakkes i en pose. Super til at jævne sovser med. Tag den ønskedemængde tern op, kom ternene i en skål, kom lidt af den tynde sovs over, så ternene tør op. Blend med stavblender og rør herefter ud i sovsen. Så er din sovs jævnet. Sovsen skal ikke koges op herefter, da avocadoen kan blive bitter af at blive kogt.


Biksemadstern - Alle kødrester, store som små, skæres i tern og kommes i en bøtte. Det gør det nemt lige at tage en håndfuld op til æggekage, blåmkålsris eller andet, hvor du skal bruge en omgang hurtigt kød.

Flæskestegsfond - Når vi skal have flæskesteg så er det selvfølgelig “med det hele”, og her går jeg altså ikke LCHF. Sovsen er dog Lavkarbo :) Vi har altid fond fra tidligere flæskesteg i fryseren. Denne fond tages op af fryseren og bliver base for sovsen i stedet for at bruge det fond der ligger ved stegen i ovnen. Så kan man nemt lave sovs uden at skulle time det 100% med stegen. Imens vi spiser, står den nye fond så og koger ind på komfuret og bliver herefter frosset ned. 1 kvart liter piskefløde gør desuden underværker i sådan en sovs! :)

Hvad har du af spændende ting i din fryser?

Kan du lide hvad du læser? Del med dine venner

4 Comments

 1. Jeg kan jo så se, jeg fik svar på en del af mit spørgsmål her :) Tak, Denice

 2. Velbekomme… Håber du får glæde af dine avocadotern :)

 3. Ej, hvor er det dog smart med avocadoen! :-) Jeg mangler VIRKELIG en sovsejævning, så det skal afprøves :-)
  Jeg har prøvet med det fiberrige mandelmel fra funktionel mad, men det kunne jeg desværre slet ikke få til at jævne :-(

 4. Ja mandelmel kan jeg ikke forestille mig at godt da fibrene i mandler vist ikke er vandopløselige.
  Der hvor avocado ikke kan bruges (pga. smag), bruger jeg af og til fiberhusk. Ikke den almindelige husk, men fiberhusk, som er finere malet.
  Der skal kun bruges en lille bitte smule fiberhusk og det skal have lov at simre i 10 min for at det ikke bliver for grynet og for at alle fibrene bliver “opløst”. Man vil dog stadig kunne se små gryn fra fibrene, men jeg synes ikke det gør noget :)
  Jeg har ikke prøvet en kombination af de 2, måske det er en mulighed. I så fald vil jeg mene at fiberhusk skal tilsættes først, simre i 10 min og så advocadotern lige inden servering (for at undgå alt for meget smag fra avocadoen) :)
  Skriv endelig hvis det virker for dig :)

Skriv et svar

Required fields are marked *.


CommentLuv badge