Nemvejen.dk

En nemmere vej til velvære

Dagens ret er futhydrater

| 0 comments

Min pige på 6 år er lige startet i skole, og jeg blev noget så glad da jeg hørte at  man kunne bestille dagens ret i stedet for at smøre madpakke hver dag. Wow.. jeg vil gerne tilbyde min datter en lækkert velsmagende og mættende måltid frem for den kedelig madpakke der har ligget i tasken siden kl. 7 om morgenen.

Men skuffelsen var stor…
Hver dag kan man vælge mellem pizza, pastasalat eller dagens ret. Det er jo som sådan okay hvis da bare dagens ret havde været end bedre bud end de 2 første… Dagen ret byder på:
Tortillas med tun
Ciabattabrød med æg, bacon og salat
Grovbolle med frikadelle og salat
Club sandwich med kylling, bacon og salat
Pitabrød med kebab

Alle måltider er bygget op omkring hurtige kulhydrater… ØV! Fut fut… siger det og så er energien futtet af, koncentrationen smuttet og klassens sensitive børn sidder herefter helt oppe under loftet fordi kroppen lige skal håndtere disse “futhydrater”

Jeg overvejer at skrive til skolen, men holder mig lidt tilbage for hvilke alternativer har de egentligt når det skal være nemt, praktisk og ikke en lun ret.
Jeg kan godt se udfordringen. Det skal være noget børnene ønsker at spise, noget der er nemt at pakke og levere, noget der kan laves på et minimumsbudget (lille portion koster 9 kroner og stor portion koster 18 kroner for eleverne).
Under disse omstændigheder bliver jeg alligevel lidt blank… er der bedre alternativer når der er så mange begrænsninger… Ja det er der selvfølgelig, men hvilke?

Jeg kan selv lige tænke på kyllingespyd med en salat og god dressing eller evt. kyllingelår

Kære dig der lige er snublet forbi min blog kom gerne med dit bud i en kommentar.
Så jeg har nogle gode alternativer at give til skolen i stedet for disse futhydrater :)

Fik du læst:

Kan du lide hvad du læser? Del med dine venner

Skriv et svar

Required fields are marked *.


CommentLuv badge