Vi fik spaghetti den anden aften.
-Glutenfri og fyldt med proteiner!
Børnene spiste det med velbehag (så længe det var varmt) og manden syntes det mindede lidt mere om pandekager end spaghetti.
Men da han hørte at det var lavkarbo spaghetti, så var han imponeret og retten var helt sikkert godkendt, også i han øjn.
Jeg havde fundet opskriften her hos LCHFopskrifter. Der kan du se den med billeder af fremgangsmåden.
I får dog lige opskriften her og med mine egne bemærkninger til
4 æg
1 knsp. salt
125 g. flødeost / friskost naturel
5 tsk. fiberhusk (svarer til 1/4 dl)
Pisk æg luftige sammen med salt
Pisk osten i
Pisk fiberhusk i
Lad hvile i 10 min og pisk herefter igennem igen
Fordel på 2 bageplader med bagepapir.
Læg også bagepapir ovenpå og rul meget flad med en kagerulle (det hæver under bagningen).
Lad bagepapiret blive på og bag i ovnen ved 150 grader i 10 min.
Tag bagepapiret af og skær i tynde strimler til spaghetti eller skær i “lasagneplader” i stedet.
Der var ikke salt i den oprindelige opskrift, men jeg syntes det manglede rent smagsmæssigt.
Lige nu er jeg så på jagt efter sådan en fætter.
Det er en krudderurtehakker (herb mincer), men den eneste model jeg har fundet i isenkræmmerbutikkerne har dels for få skær og dels for stor afstand mellem skærene.
Det ville jo være super nemt at skære spargettistrimler med sådan en persillehakker
Ang. flødeosten. så vil jeg gerne lige slå et slag for Lidl! de har en super god flødeost (friskost) i deres sortiment og den er noget billigere end Philadelphia osten.
Et andet bud kunne være at komme en lille smule gurkemeje i dejen. det giver en flot farve og er godt for tarmsystemet.
Næste gang vil jeg doble portionen op! Der var ikke meget pasta til 4 mennesker, selvom det dog mætter ret godt.
Endnu en kæmpe fordel ved denne spaghetti er at den er glutenfri… den vil helt sikkert med stor fordel kunne nydes af folk med cøliaki
Det er ikke sidste gang jeg giver mig i kast med at lave spaghetti og lasagneplader. Det var super nemt og et rigtig godt alternativ til alle de pastaretter der findes på nettet
Velbekomme
[Edit 5-4-2013: Jeg har fundet mig en LCHF-spaghettiskærer]
9. september 2012 at 13:05
Skal pastaen ikke koges, eller spiser man den direkte fra ovnen?
9. september 2012 at 19:00
Nej. Den skal ikke koge
det er ikke som rigtig pasta, men et rigtig godt alternativ
8. marts 2013 at 11:28
Hej Mette.
Jeg skal have afprøvet din opskrift her
Men jeg vil da gerne høre, om du har fundet en god dejskærer? Hvis du har, vil jeg gerne vide, hvor du har købt den, og om den ser ud som på billedet foroven?
Jeg prøver lige første gang med én fra Tupperware. Hvis jeg skærer dejen igennem 2 gange, kan det være, det går, for den er beregnet til at lave låg til tærter med, så den skiftevis gennemskærer og perforerer dejen.
Den er i kataloget, side 17: http://tupperware.ipapercms.dk/Tupperware/Nordics/DK/2011/Magasin/EfterrVinter2011/?Page=17
9. marts 2013 at 13:14
Hmm, jeg er ikke helt sikker på at den fra tupperware virker
men måske, skriv lige hvis den gør
Jeg har ikke fundet nogle i DK men de har nogle stykke på amazon: http://www.amazon.co.uk/Good-Cook-Profreshionals-Herb-Mincer/dp/B000WEKLEO/ref=sr_1_15?ie=UTF8&qid=1362834843&sr=8-15
Så det må nok det må nok vente til jeg skal lave en ordre hos dem på et tidspunkt.
Pingback: LCHF lasagne uden tomat og gluten | Nemvejen.dkNemvejen.dk