Nemvejen.dk

En nemmere vej til velvære

LCHF nutella

ARGH krise i mit køkken

| 1 Comment

Haha hvilken bedre måde at starte en blog på en at starte med en mindre krise!
Jeg har de seneste år læst en del om glykæmisk index, langsomme kulhydrater og low carb. Det hele startede vel med at jeg læse Find din Zone af Barry Sears omkring år 2000. Siden har der været mange bud på kure der fokuserer på langsomme kulhydrater.
Og lige nu er det hotte LCHF også kaldet lavkarbo.

En ting alle kosteksperter er enig om, er at jo lavere et glykæmisk index en fødevare har jo bedre. -og det er faktisk uanset hvilke kur (også kaldet livsstil) man vælger at følge :) (hvis man da lige ser bort fra perioden hvor fedtprocenten blot skulle være under 30 og Arne Astrups holdning om at Sukker ikke fedede)

LCHF og lavkarbo er ikke et spørgsmål om at undgå kulhydrater,men et spørgsmål om kun at spise langsomme kulhydrater kombineret med gode råvarer inden for kategorien protein og fedt.
Hvorfor skriver jeg så det… jo fordi salat, bønner, broccoli, blomkål og alle de andre skønne grøntsager jo primært består af kulhydrater. Det vil der sikkert komme et lille blogindlæg om senere :)

Nå men det korte af det lange er at jeg vil forsøge mig med lavkarbo-kost i en periode for at se om det gør noget godt for mig.

Jeg må dog se i øjnene at lige nu, hvor jeg netop er blevet mor for 4 uger siden, ikke har den fornødne tid til at stå i køkkenet om aftenen. Så til at starte med bliver det noget med at forsøge mig med små “projekter” i ny og næ. og når jeg har fået nogle grundopskrifter på plads samt overskud til at lave aftensmad igen så kan jeg kaste mig ud i et helhjertet forsøg :)

Nå men til min krise i køkkenet.
Jeg har googlet en del og læst adskillige blogs for at lade mig inspirere til hvad jeg skal spise af LCHF mad :)
Ind til nu er valgt faldet på proteinpandekager med nutella, pizza, pasta og scramble eggs.

-og proteinpandekagerne gik da helt galt!
Jeg fulgte nøje opskriften hos Tatjana (som forøvrigt har nogle rigtig gode opskrifter!).
Meeeen syntes pandekagedejen blev lige en kende tyk.
Så da første pandekage var kommet på panden tænkte jeg… Jeg kommer da lige noget vand i for at gøre dejen mere pandekagedej-agtig…
Jeg tror jeg endte med at komme 3½ dl. vand i inden jeg var tilfreds med konsistensen af dejen.
I mellemtiden lå den første lavkarbo-pandekage og stegte på panden. Til min store overraskelse var den faktisk blevet til en ganske fin pandekage i mellemtiden.. så den spiste jeg imens jeg kom næste portion dej på panden… hold da op… det boblede og boblede og efterhånden som vandet fordampede så blev dejen til en lille uregerlig slimklump, lidt lige som de der snot-klatter man kan købe i legetøjsbutikkerne…
Jeg kunne hurtigt konkludere at jeg da aldrig fik stegt pandekager af den portion dej.

Så frem med vaffeljernet.
Nu vidste jeg jo godt fra pandekagen at dejen ville boble op når den mødte varmen.. så jeg nøjedes med at komme en lille smule dej i vaffeljernet, og det gik da meget godt… nåede jeg lige at tænke… inden der var dej ud over det hele…

Resultatet blev denne fine papirstynde vaffel som jeg ikke engang overvejede at sætte tænderne i.

Nå 2 gode råd til jer læsere…

 1. følg opskriften første gang du prøver noget nyt
 2. fiberhusk, vaffeljern og alt for meget vand er en virkelig dårlig kombination

Her er det fine resultat

019a5-proteinpandekager

Desværre er der ikke noget billede af den vellykkede pandekage, som rent faktisk blev lavet som opskriften var skrevet… den nåede jeg jo at spise inden det hele blev til et stort kaos.

Til de fine LCHF pandekager havde jeg også lavet en rigtig fin nutella… og den smagte faktisk rigtig godt :)
Opskriften havde jeg også fundet hos Tatjana, dog modificeret lidt da den så lige passede bedre ind i mit køkken.

Nutella

Ingredienser

 • 2 æggeblommer
 • 60 g. multisød (eller Sukrin)
 • 1 knsp. stevia max sød
 • 3 spsk. kakao
 • 1/2 tsk. vaniljepulver
 • 50 g. smør
 • 1 dl. piskefløde
 • 100 g. hasselnødder

Sådan gør du

 • Hasselnødder ristes på en pande ved svag varme i 10 min.
 • Tril herefter hasselnødderne mellem 2 stykker køkkenrulle til de fleste af skallerne er drysset af
 • Blend hasselnødderne så fint som muligt
 • Multisød får lige en ordentlig tur med stavblenderen ind til den er pulveriseret.
 • Æggeblommer piskes med multisød, kakao, vaniljepulver og fløde
 • Hasselnødderne piskes i
 • og til piskes smøret i
 • Hæld på glas, opbevar på køl og spis inden for 3 dage.

 

81b35-nutella

Som i kan se har jeg valgt at bruge multisød i stedet for sukrin.
Dels kan man ikke købe sukrin i byen hvor jeg bor og dels så koster multisød det halve af sukrin.
Multisød fås ikke i en pulveriseret udgave som sukrin melis, men min stavblender klarer altså opgaven til UG når blot jeg har lidt tålmodighed :)

I kan finde opskrifterne på nutella og proteinpandekager hos her hos Tatjana

Kan du lide hvad du læser? Del med dine venner

One Comment

 1. Pingback: Mine bedste tips til en pandekage uden mel | Nemvejen.dk

Skriv et svar

Required fields are marked *.


CommentLuv badge